På svenska  

Teddybjörnen Fredriksson goes eco

Vi satsar på kramdjur. Ett helt gäng nya gosedjur för de små, med och utan bitringar. Bebbens bästa vän i spjälsängen. Och dessutom en riktigt klassisk nallebjörn, helt igenom ekologisk bomull och stoppad med ull.

Jerikorosen – fascinerande för små och stora
Hört talas om Jerikorosor? Så kallas en sorts växt som sprider sina frön genom att rulla ihop sig till en torr boll och låta vinden sköta jobbet.  Men när den får lite vatten blir den åter en levande och grön växt. Lägg bollen i blöt i en skål och på 24 timmar sker en häftig utveckling från till synes dött material till prunkande grönska.  Hos ekolek hittar du ett litet experimentkit med en Jerikoros och en liten dinosauriefigur gjord av Mater-Bi - bioplast.

Smarta textilkritor
Spana in våra smarta textilkritor, nu i större förpackning också: 15 kritor i varje. Pimpa t-shirten, kalsongerna, mammas klänning eller din egen kudde kanske? Funkar bäst på bomull. Rita direkt på materialet, fixera genom att stryka på bomullsvärme. Tål 40 graders tvätt.

Butikstips
Vi vill tipsa om kollegorna i den skånska myllan som erbjuder coola gröna design- och inredningsprodukter under devisen ”Bara för att man har samvete behöver man inte sakna stil”. Vi föll handlöst för deras härliga svanen-märkta bord ”Amazonas”. Du hittar dom på www.mittimyllan.se

Sök