På svenska  

Leksaker på frammarschEn stor del av arbetet i Ekokul handlar om att hitta så bra leksaker som möjligt. När vi startade företaget 2008 fanns det inte så många leksaker på marknaden som uppfyllde våra kriterier. Vi hittade först ett fåtal leverantörer, någon stor och ett par mindre, som erbjöd den typen av produkter som vi tyckte platsade i vår butik.

Leksaker som är bra på riktigt

Till en början handlade det främst om ekologiskt pysselmaterial, Happy Mais, leksaker av miljövänligt trä, ekologiska färger och kritor samt kramdjur av ekologisk bomull. Alla förstås schysst producerade, säkra, giftfria och roliga.

Ungefär samtidigt publicerades också en rapport som pekade på bristerna i leksaksbranschen, framförallt med tanke på produktionsförhållanden och villkoren för arbetarna. I samband med detta uttalade sig representanter för de stora leksakskedjorna och påstod att det kunderna inte efterfrågade bättre eller fair trade producerade leksaker.

Efter snart 4 år kan vi konstatera att de var helt fel ute. Kunderna vill definitivt ha miljövänliga, ekologiska, giftfria, och säkra leksaker. Så länge som de är roliga också förstås. Det är därför som vi med glädje kan konstatera att utbudet av miljövänliga och ekologiska leksaker bara växer. Vi har med andra ord inga problem längre att hitta leksaker som passar i vår webbutik. Det är oerhört positivt, och vårt mål är att erbjuda det bredaste sortimentet av riktigt bra leksaker på marknaden.

Sök