På svenska  

Bra saker för barnets måltid

Det är inte bara viktigt med säkra och giftfria produkter när det gäller nappflaskor för de små barnen. Lika viktigt är vad du serverar maten på och med. Många väljer tallrikar, muggar och babybestick av plast, eftersom de är så tåliga. Men det finns alternativ till plast, produkter av kompositmaterial och bioplast till exempel. Här har vi samlat innovativa, säkra och skönt designade produkter för det lilla barnets måltid.

Letar du efter matlådor, vattenflaskor, muggar, sugrör, bestick för de lite större så klicka på denna länk.

3-pack barntallrikar
Klassiska barntallrikar med indelning i fack, som gör det lätt att lägga upp en aptitretande måltid. Tallrikarna är djupa, vilket håller maten kvar på sin plats. De är gjorda av återvunna mjölkförpackningar, och produkterna är testade på alla sätt för att garantera ditt barns säkerhet.
129:-
3-pack matskålar
Ett set med 3 finfina matskålar som funkar lika bra till måltiden som för mellis och frukt att pilla i sig på egen hand. Skålarna är gjorda av återvunna mjölkförpackningar, miljösmart så det förslår.
129:-
4-pack matskålar av rostfritt stål
Det här är matskålar som skapar riktigt ha-begär. I alla fall hos oss Ekokulare. De är gjorda av rostfritt stål med en dekorativ utsida av BPA och ftalat-fri PP-plast som aldrig kommer i kontakt med maten. En perfekt kombination av hälsa, säkerhet och skön design.
249:-
Babyservis av bioplast
En smart och fin babyservis av bioplast baserad på majsstärkelse. Helt fri från skadliga ämnen och dessutom biologiskt nedbrytbar. Setet innehåller en tallrik, bestick, skål och lock. På undersidan av tallrik och skål har man satt naturgummi för att förhindra att de glider runt på bordet.
199:-
Babyskedar av bambu
Lena babyskedar av ekologisk bambu som är rättvist producerad.
Barnbestick 8 st
Färgglada och miljösmarta bestick för de mindre barnen som själva ska lära sig att äta med sked eller gaffel. Replay produkter är tillverkade av återvunna mjölkförpackningar, ett smart sätt att återvinna. Produkterna är testade på alla sätt för att vara helt säkra för ditt barn och innehåller naturligtvis inga skadliga ämnen som BPA eller ftalater.
129:-
Barnbestick av bambu
Släng plasten och gå över till nåt mer naturligt. De här fina barnbesticken av ekologisk och fair trade bambu är både fina, praktiska och långsiktigt hållbara.
Barnbestick av rostfritt stål
Barnbestick av rostfritt stål är det säkraste, mest långsiktigt hållbara och mest hälsosamma alternativ du kan tänka dig.
129:-
Bestickset av bambufiber
Fint bestickset för barn av naturligt och miljövänligt material – tillverkat av bambufiber. Finns i flera färger.
Blått förkläde
Smartaste skyddet för måltiden eller pysslet kommer från danska Franck & Fischer. Ett förkläde med ärmar som täcker allt utan att begränsa rörelsefriheten. Förklädet är gjort av GOTS certifierad ekologisk bomull med smutsavstötande akrylbeläggning.
259:-
Bred matskål av bioplast
En smart matskål för barnet som börjar äta själv. Av bioplast baserad på majsstärkelse.
169:-
Dubbel matskål av bioplast
En praktisk matskål av bioplast gjord av majs, med 2 fack för olika mat.
169:-
Franck & Fischer haklapp blå apa
En haklapp är i stort sett oumbärlig med småbarn i huset. Så varför inte satsa på en som både är av hög kvalitet och riktigt fin? Den här haklappen är gjord ev ekologisk bomull med en praktisk skyddande vaxbeläggning.
149:-
Franck & Fischer haklapp grön apa
En haklapp är i stort sett oumbärlig med småbarn i huset. Så varför inte satsa på en som både är av hög kvalitet och riktigt fin? Den här haklappen är gjord ev ekologisk bomull med en praktisk skyddande vaxbeläggning.
149:-
Franck & Fischer haklapp ko
Klart man ska vara finklädd vid matbordet. En rar haklapp som pryds av en ko både skyddar och piggar upp måltiden. Den här haklappen kommer från danska Franck & Fischer. Den är gjord av 100% ekologisk bomull och har en praktisk miljövänlig akryl-beläggning som skyddar mot spill och slabb och som gör den enkel att rengöra.
149:-
Franck & Fischer haklapp orange apa
En glad och praktisk haklapp i orange, med fin apa som dekoration. Haklappen kommer från Frank & Fischer och är gjord av ekologisk bomull. Dessutom har den en praktisk vaxbeläggning som gör att den skyddar riktigt bra mot spill och kladd.
149:-
Grått förkläde
Smartaste skyddet för måltiden eller pysslet kommer från danska Franck & Fischer. Ett förkläde med ärmar som täcker allt utan att begränsa rörelsefriheten. Förklädet är gjort av GOTS certifierad ekologisk bomull med vaxad yta och är fint småmönstrat.
259:-
Haklapp/scarf (olika motiv)
En scarf/haklapp med tre lager tyg. Överst mjuk ekologisk, mönstrad bomull, under det absorbernde ekologisk bomullsfrotté och närmast kroppen polyesterfleece som håller torrt. Finns med motiven zoo, groda, skogsdjur och drake.
Klumplösare till nappflaskor regular/wideneck
Inga fler klumpar i vällingen eller igensatta dinappar! Med det konformade filtret finfördelas och blandas pulvret med vattnet effektivt och utan att klumpar bildas. Passar reular och wideneck flaskor.
Kravmärkt haklapp av ekobomull
Självklart ska babyns första haklapp vara ekologisk. Den här haklappen är gjord av ren, ofärgad bomullsfrotté med hög absorbtionsförmåga, vilket skyddar babyns hud mot väta.
Lifefactory matlåda glas 240 ml
Ännu en kanonprodukt från Lifefactory – en mindre matlåda av tåligt glas med skyddande silikonhölje. Just den här modellen rymmer 240 ml.
199:-
Lifefactory matlåda glas 475 ml
En riktigt fin matlåda av glas från Lifefactory. Matlådan rymmer 475 ml och har ett skyddande silikonhölje som finns i flera färger. Och den tål både frys, diskmaskin och micro.
239:-
Lifefactory Sippy Cap (2-pack)
Gör enkelt om din Lifefactory nappflaska till en pipmugg när ditt barn växer. Med Lifefactorys sippy caps kan barnet öva sig på att dricka mera vuxet, och du slipper spill tack vare det inbyggda stoppsystemet.
129:-
Lifefactory vattenflaska i glas, 250 ml
Nu finns populära Lifefactory även som vattenflaska i glas för de mindre barnen. Flaskan är gjord av glas och omges av ett skönt silikonhölje, som också skyddar flaskan. Perfekt som sportsflaska. Kan även göras om till pipflaska med tillbehöret "Sippy cap" eller nappflaska med tillbehöret "extradelar".
189:-
Matlåda rostfritt stål med termoseffekt
En snygg och smart matlåda av tåligt rostfritt stål. Inga skadliga ämnen så långt ögat kan nå, och miljövänlig då den håller i evigheter. Matlådan rymmer 350 ml och håller temperaturen på varm mat i flera timmar. Finns i två varianter.
279:-
Matset av bambufiber Orange/Rosa/Grå
Matset för barn av naturliga bambufiber och andra växtfibrer. Hälsosamt, miljösmart praktiskt och framförallt snyggt.
279:-
Miljösmart matset grönt
Här kommer ett matset tillverkat av naturliga växtfibrer, restprodukter från jordbruket i form av risskal och bambu. Det är ett hållbart matset som kan användas om och om igen i flera år. Matsetet kan också maskindiskas (max 40 grader). Matsetet finns i tre färger: blått, grönt och rosa.
299:-
Miljösmart mjuk pipmugg med stoppskydd 2-pack
Riktigt bra pipmuggar med stoppskydd som passar barnet som vill börja lära sig dricka själv. Levereras i tvåpack och är tillverkade av säker och miljösmart återvunnen plast från mjölkförpackningar.
179:-
Miljösmart mugg 3-pack
Rejäla muggar som är lätta att greppa. Bra till maten, för slurken, på picnicen eller barnkalaset. Muggarna kommer i trepack i olika glada färger och är tillverkade av miljövänlig och säker plast från återvunna mjölkdunkar.
119:-
Miljösmart pipmugg 2-pack
En klassisk pipmugg som du minns den från din egen barndom kanske. Med en stor skillnad: Pipmuggen kommer från Re-play och tillverkas av miljösmart återvunnen plast från mjölkförpackningar. En silikoninsats gör den spillfri och lätt att dricka ur. Flaskorna är förstås också grundligt testade och fria från skadliga ämnen.
149:-
Mugg av bioplast
Fin och praktisk mugg för de mindre barnen. Av bioplast från majs.
119:-
Nappflaska "Fågel" av säker PES 300 ml
Svenska Garbo & Friends standard nappflaskor är tillverkade av PES som ger flaskan en naturlig honungsgyllene färg. Flaskorna läcker inga skadliga ämnen. Levereras med en anti-kolik flasknapp.
139:-
Nappflaska "Skalbagge" av säker PES 150 ml
Svenska Garbo & Friends wideneck nappflaska är tillverkada av PES som ger flaskan en naturlig honungsgyllene färg. Flaskorna läcker inga skadliga ämnen. Levereras med en anti-kolik wideneck flasknapp.
129:-
Nappflaskborste 2 i 1
En flaskborste som är speciellt framtagen för rengöring av nappflaskor. Borsten har även en integrerad liten borste för dinappar.
Nappflaskborste Twist 2 i 1
En smart och smidig borste för nappflaskan och flasknappen.
Orangerutigt förkläde
Vem blir inte glad av ett orangefärgat förkläde? Det här praktiska heltäckande förklädet kommer från Franck Fischer. Det är gjort i GOTS-certifierad ekologisk bomull och har en skyddande vaxbeläggning på utsidan. Färgen i sig är ÖKO-tex märkt.
259:-
Oval matlåda 2 i 1 av rostfritt stål
Snygga och superpraktiska matlådor av rostfritt stål. 2 matlådor som passar med varandra.
249:-
Pipmugg i rostfritt stål
Pipmugg av rostfritt stål med silikonhölje i klara färger från Kid basix. En smart sugrörsformad pip som rekommenderas av tal- och utvecklingspedagoger. Handtaget är avtagbart och med flaskan följer både skyddslock och transportplugg som kan användas vid resor för att hindra att innehållet skvimpar ut. Flaskan är också diskmaskinssäker.
199:-
Reservdelar till pipmugg i rostfritt stål
Reservdelar till din Kids Basix Safe Sippy pipmugg. Finns i två varianter: "Ventiler & packningar", "Skyddslock, ventil, 2 sugrör och transportplugg". Fri från BPA och ftalater förstås.
Rött förkläde
Vem blir inte glad av ett helrött förkläde? Det här praktiska heltäckande förklädet kommer från Franck Fischer. Det är gjort i GOTS-certifierad ekologisk bomull och har en skyddande akrylbeläggning på utsidan. Färgen i sig är ÖKO-tex märkt.
259:-
Sked och gaffel av bioplast
Set med sked och gaffel för barn. Ergonomiskt utformade och gjorda av bioplast.
Skål med lock av bioplast
En smart barnskål med lock som är lätt att ta med. Tillverkad av bioplast.
169:-
Snacks- och såsburkar 3-pack
Smarta snacks- eller såsburkar av rostfritt stål. Bra när man vill ta med sig något litet att gnaga på, eller vill ha en god sås till lunchen utan att röra till hela lunchlådan.
239:-
Soppskål av bioplast
En riktigt fin och smart soppskål för barn, tillverkad av bioplast baserad på majsstärkelse.
149:-
Stor matlåda glas med silikonhölje
En rejäl matlåda av tåligt borosilikatglas med snyggt och praktiskt silikonskydd. Snäpplock som skyddar mot läckage och spill.
279:-
Tvådelad matlåda av rostfritt stål med tättslutande lock
Denna matlåda är tvådelad för dig som inte gillar att salladen blandas med grytan. Dessutom med tättslutande lock så att man inte kladdar.
219:-
Vattenflaska glas med silikonhölje 570ml
Glasflaskor med silikonskydd har blivit en favorit för oss och våra kunder. Och här kommer ännu en superprodukt. En rejäl och snygg vattenflaska i tåligt borosilikatglas med praktiskt och snyggt silikonskydd i lila ton.
229:-
Vita skedar av bambufiber, 4-pack
Skedarna är lika hårda som plast men betydligt mer hälsosamma och naturliga. Dessutom är de bättre för miljön och är till och med biologiskt nedbrytbara.
Lifefactory Active Flip Cap vattenflaska 650 ml 329:-  
Lifefactory Active Flip Cap vattenflaska 475 ml 299:-  
Sugrör av rostfritt stål (2st) 99:-  
Vattenflaska 500 ml indigo 169:-  
Skyddshölje Cheeki vattenflaskor 350ml
99:-
79:-
 
Isolerande väska med axelrem
99:-
79:-
 
Ståltermos 400ml 149:-  
Termosmatlåda 480 ml 239:-  
Kaffemugg silver av rostfritt stål 350ml 249:-  
Kaffemugg lila av rostfritt stål 350ml 249:-  
Kaffemugg av rostfritt stål 350ml, svart 249:-  
Termosmugg silver/blå av rostfritt stål 355ml 149:-  
Termosmugg vit av rostfritt stål 240ml 129:-  
Termosmugg silver/blå av rostfritt stål 240ml 129:-  
Termosmugg hjärta av rostfritt stål 240ml 129:-  
Vattenflaska 750 ml blå pilar 189:-  
Vattenflaska 500 ml matt svart 169:-  
Vattenflaska 500 ml blå pilar 169:-  
Vattenflaska glas 1 liter Textil turkos 229:-  
Vattenflaska glas 550ml Textil 229:-  
Vattenflaska glas 550ml Himmel 229:-  
Vattenflaska glas 550ml Gravitation 189:-  
Lifefactory kaffemugg i glas, 350 ml 299:-  
Lifefactory kaffemugg i glas, 475 ml 329:-  
Papperssugrör vintage 25st 49:-  
Frukt/brödkorg av bambufibrer 119:-  
Serveringsskål av bambufibrer 199:-  
Kakburk av bambufibrer
269:-
199:-
 
Stor skål av bambufibrer 149:-  
Salladsbestick av bambufibrer 99:-  
Tårtspade av bambufibrer 65:-  
Matlåda av bambufibrer 189:-  
Durkslag av bambufibrer 99:-  
Lifefactory lock till vattenflaska 69:-  
Förvaringsburkar av bambufiber, 3-pack 289:-  
Förvaringsburk av bambufiber 99:-  
Cheeki skruvkork med karbinhake 49:-  
Bricka av bambufibrer 99:-  
Cheeki sportlock reservdel 49:-  
Flaskborste liten och stor 89:-  
Vattenflaska 1 liter Buddha 199:-  
Vattenflaska 750ml silver 189:-  
Vattenflaska barn 350 ml älvdans 149:-  
Glassformar av rostfritt stål
449:-
329:-
 
Vattenflaska barn 350 ml apa 149:-  
Diskborste för sugrör 29:-  
Lifefactory glas 2-pack 500 ml
359:-
279:-
 
Lifefactory glas 2-pack 325 ml
299:-
249:-
 
Vattenflaska 750 ml leopard 189:-  
Vattenflaska 750 ml blå 189:-  
Vattenflaska 500 ml silver 169:-  
Vattenflaska 500 ml Hawaii 169:-  
Vattenflaska barn 350 ml uggla 149:-  
Lifefactory sugrörslock 139:-  
Lifefactory sugrör reservdel 3-pack 49:-  
Matlåda XL rostfritt stål två fack 309:-  
Matlåda XL rostfritt stål 289:-  
Sportflaska i rostfritt stål 475ml 199:-  
Termosmatlåda 475 ml 339:-  
Vattenflaska barn 350 ml fjäril 149:-  
Vattenflaska 500 ml uggla 169:-  
Vattenflaska 500 ml dragonfly 169:-  
Vattenflaska 500 ml körsbär 169:-  
Vattenflaska 500 ml blå 169:-  
Matlåda rostfritt stål fyra fack 239:-  
Lifefactory sugrörsvattenflaska, 650 ml 369:-  
Lifefactory sugrörsvattenflaska, 475 ml
379:-
339:-
 
Matlåda rostfritt stål fyra fack, grön 219:-  
Lifefactory vattenflaska i glas, 650 ml 279:-  
Matlåda rostfritt stål med tättslutande lock 1 liter 239:-  
Glassformar av rostfritt stål
439:-
299:-
 
Matlåda glas 1,7 liter 369:-  
Matlåda rostfritt stål tre fack 229:-  
Matlåda rostfritt stål tre fack, röd 239:-  
Matlåda rostfritt stål tre fack, blå 239:-  
Matlåda rostfritt stål 199:-  
Matlåda rostfritt stål, blå 219:-  
Matlåda rostfritt stål, lila 219:-  
Matlåda rostfritt stål två fack 219:-  
Matlåda rostfritt stål två fack, orange 229:-  
Matlåda rostfritt stål två fack, rosa 229:-  
Sportflaska i rostfritt stål 355ml 189:-  
Lifefactory vattenflaska i glas, 350 ml 229:-  
Lifefactory flip-top vattenflaska i glas, 350 ml 249:-  
Lifefactory sugrörsvattenflaska, 350ml 279:-  
Lifefactory vattenflaska i glas, 475 ml 239:-  
Blafre drickpip reservdel (olika färger) 49:-  
Sugrör av bioplast, 100-pack 89:-  

Babyserviser och babybestick av giftfria material

När plast inte känns hälsosamt längre och barnet fortfarande är för litet för att hantera glas och porslin passar dessa produkter perfekt. Bra babyserviser och babybestick av naturliga material, naturfiber och bioplast till exempel. Snyggt designade produkter som håller för babyns hårdhänta hantering och som inte läcker några onödiga eller ännu värre - hormonstörande ämnen.

Share
Sök