På svenska  

Roliga spel av miljövänligt trä


Vem älskar inte att spela sällskapsspel? Det är en uppslukande sysselsättning för både barn och vuxna, och definitivt något som utvecklar hjärnan.
Kubb
Klassiskt kubbspel i riktigt fint utförande från Plantoys.
249:-399:-
Solitaire
Solitaire är ett älskat spel som här kommer i ny tappning. Morotstema och anpassat för barn.
229:-
Alfons Åbergs kalaspussel
Alfons & Millas lagerpussel är ett pussel i två lager, där det undre lagret visar hur skräpigt det kan bli efter ett superkul kalas. Barn kan sen pussla på det övre lagret och förvandla rummet till en kreativ verkstad där allt skräp har byggts om till nya roliga leksaker man kan leka och ha roligt med.
129:-
Boule
För bollfantasten kan det vara kul att lära sig boule. Och vad är bättre än att börja med härliga små träklot som är skönare att hålla i än stålklot? Det här boule-setet är gjort av miljövänligt trä och målat med giftfria färger i glada mönster.
219:-
Fiskespel
Nog nappar det i den här dammen: Ett kul spel där du ska få inte särskilt fula fiskar på kroken. Nej, de är väldigt rara och dessutom gjorda av miljövänligt trä. Inga magneter i sikte heller, utan bara en enkel krok som du ska lirka in i fiskens ögla.
199:-
WWF Memo med vilda djur
Memo är ett klassiskt spel förstås. Men så mycket bättre när du nu också kan lära dig känna igen jordens mest imponerande djurarter, som WWF jobbar för att bevara. Och så tränar du upp minnet medans du har kul förstås. Du ska komma ihåg var brickorna ligger på bordet och para ihop 18 olika djurpar.
269:-
WWF Kongo schackspel
Spela schack på ett nytt och lite annorlunda sätt. Istället för de traditionella kungarna, drottningarna tornen och bönderna spelar du med fina djur. Djur som alla tillhör arter som riskerar utrotning om vi inte respekterar deras levnadsmiljö. Spelet spelas i övrigt som ett klassiskt schack.
269:-
WWF Fyra i rad
Vem har inte spelat 4-i-rad nån gång? Det är ett lättbegripligt spel som tränar hjärnan att tänka några steg före. Just det här 4-i-rad spelet kommer från WWF och är gjort av FSC-märkt trä. Det har ett fint ocean-tema och även information om djurlivet i den södra oceanen.
269:-
WWF Djur-domino
Ett fint dominospel från WWF, tillverkat av FSC-märkt trä. På brickorna finns bilder av vilda djur från hela världen. Domino är ett enkelt spel att lära sig, men trots det spännande och varierat. Och om man inte har lust att spela kan man ju alltid leka med brickorna och skapa en ”domino-effekt”.
259:-
WWF Sköldpaddsbrädspel
Det här är ett brädspel där du ska kämpa om kontrollen över världshaven. Spelet spelas på en bräda med fina illustrationer och med brickor gjorda av FSC-märkt trä, i fina former och med bilder av den utrotningshotade havssköldpaddan.
179:-269:-
WWF Fia med knuff
Vem kan få alla sina djur till vattenhålet först? Du spelar med fina djurpjäser på ett fantasifullt spelbräde. Och det är förstås ett klassiskt fia-spel i ny tappning. Allt material är miljövänligt och återvunnet så spelet är inte bara roligt utan bra på riktigt.
269:-
 

Sällskapsspel för barn och vuxna av rejält trä

Här hittar du klassiska och lite nyare spel tillverkade av rejält och miljövänligt trä. Bra för vår planet och dessutom giftfritt och naturligt. Klassiker som fia med knuff, jenga, domino, schack och memo samsas med roliga balansspel som Pandabo. Flera av våra fina spel av trä bidrar också till WWFs arbete för att skydda djur och miljö.

Ett spel är lysande att plocka fram när barnen klagar på att de inte har något att göra. Vare sig det är innekurarväder i mörkaste vintern, en regnig sommardag eller bara en dag då man har lust att mysa tillsammans. De här spelen är tillverkade av trä från skogar med kontrollerad skötsel, utan rovdrift. Naturligtvis är de ytbehandlade och målade med giftfria färger och material.
Sök