På svenska  

Pedagogiska träleksaker


Pedagogiska träleksaker utvecklar barnets uppfattningsförmåga, motorik och kunskaper. Här hittar du rejäla leksaker som passar både för de mindre och lite störer barnen.
Doktorsväska
Låtsas vara doktor och ta hand om dina vänner och kramdjur med denna välgjorda doktorsväska.
289:-
Grönsaker med skärbräda och kniv
Lär dig att skala och skiva med trä- och tyggrönsaker. I detta set finns allt som behövs för att få till en god sallad.
249:-
Labyrint djungeldjur
En klassisk labyrintleksak av trä i klatschiga, spännande färger och former. Labyrintleksaker övar finmotoriken och är en sysselsättning som varar läääänge. Miljövänliga material och produktion.
229:-
Styltor
Utmanande små styltor av trä och rep.
129:-
Eko storyboard
Ett storyboard av miljövänligt trä med eko förtecken. På baksidan finns en svart tavla.
249:-
Min första kalender
En rolig ”kalender” av miljövänligt trä som du kan träna klockan, årstider och väderlek med.
249:-
Babytriangel
En cool liten babyleksak i form av en triangel med boll inuti. Miljövänligt trä och giftfria färger.
169:-
Fordonspussel
Färglatt pussel med olika fordon såsom ubåt, bil, helikopter och rymdfarkost.
229:-
Rätt kläder efter väder!
Lär ut att hitta rätt kläder efter väder! Detta färggranna pussel lär ut hur man klär sig för olika väder.
229:-
Snörsko
En riktigt fiffig och rolig sko som du kan kava runt med och dessutom lära dig knyta på riktigt. Miljövänligt trä och giftfria färger.
129:-
Kreativt dockhus med solpaneler
Bli din egen arkitekt med detta intelligenta modulhus som kan byggas och designas om i olika varianter. Huset består av 3 enheter som kan arrangeras på 10 olika sätt.
1 295:-
Marint pussel
Pussla loss i havsmiljö med det här fina barnpusslet av miljövänligt trä.
179:-
Djurpussel 6 djur
Ett fint pussel för de mindre barnen. 6 olika djur som ska passas in i rätt form.
229:-
Sifferpussel delfin
Vem älskar inte delfiner? Nu kan du pussla ihop en alldeles egen delfin och dessutom lära dig räkna på kuppen.
Sifferpussel haj
Haja vilket schysst pussel! Förutom att det är kul är det både pedagogiskt, miljövänligt och fair trade.
179:-
Alfons Åbergs kalaspussel
Alfons & Millas lagerpussel är ett pussel i två lager, där det undre lagret visar hur skräpigt det kan bli efter ett superkul kalas. Barn kan sen pussla på det övre lagret och förvandla rummet till en kreativ verkstad där allt skräp har byggts om till nya roliga leksaker man kan leka och ha roligt med.
129:-
Stapla 1-5
En färgglad och pedagogisk stapelleksak av miljövänligt trä. Stapla skivor vid varje siffra för att få till det rätt.
249:-
Kulbana Torn
En stående kulbana med kulbanor både på fram- och baksidan. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med giftfri färg.
799:-
Kulbana Trix Track Safari
Vi kan aldrig få nog av kulbanor så här kommer en specialvariant med safaritema. Kulorna stöter på både elefanter, giraffer och krokodiler på sin väg. Och så är den här leksaken miljövänlig och giftfri förstås.
499:-
Abakus kulram
En klassisk kulram tillhör bassortimentet i ett barnrum. Att den dessutom pryder sin plats är ju inte dumt. Och så är den gjord av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
299:-
Aktivitetskub
Ett helt paket med roligheter i form av en aktvitetskub för de mindre barnen. Tillverkat av miljövänligt trä och målat med giftfria färger.
499:-
Sorteringspussel
Ett klurigt sorteringspussel av miljövänligt trä för de mindre barnen. Färger, geometriska former och finmotorisk passning gör detta till en pedagogisk leksak.
159:-
Kulbana Tracks & Ball
Kreativ lek med tyngdkraften. Med låssystem är kulbanan otroligt lätt att bygga. Dessutom blir den stabil. Banan kan sättas ihop på en mängd olika sätt som gör att barnet kan växa med utmaningarna. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
249:-
Kulbana Throw & Roll
Kreativ lek med tyngdkraften. Med låssystem är kulbanan otroligt lätt att bygga. Dessutom blir den stabil. Banan kan sättas ihop på en mängd olika sätt som gör att barnet kan växa med utmaningarna. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
349:-
Miljösmart dockhus med möbler
Coolaste och snyggaste dockhuset i stan, som dessutom har ett totalt genomsyrande miljötänk. Dockhuset är gjort av miljövänligt trä och har både vindkraftverk, källsorteringskärl och markis som justerar värmen. Möbler i modern design ingår förstås också.
1 595:-
Bygg din blomma
Den lille trädgårdmästaren får här chansen att pyssla om sin blomma ordentligt. Du kan till och med forma den som du vill då detta är ett byggkit. Det här är en leksak gjord av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
229:-
Sifferbrickor
Ett roligt och miljösmart sätt att öva räkning på. Det här är en fin och pedagogisk leksak som består av sifferpar. Räkna från ett till tio och matcha ihop siffran med rätt antal saker på den matchande brickan.
189:-
Räkna och sortera
En pedagogisk leksak som lär dig räkna och sortera färger. Eller så kan du förstås bygga roliga mönster av de halva kulorna i olika färger.
199:-
Kulbana 2-filig
En klassisk kulbana men med extra allt. Du kan bygga den precis hur du vill i oändliga variationer och testa tyngdlagen till max. Den har också ett smart låssystem som gör att dina konstruktioner blir mycket stabila. Det här är en rolig och pedagogisk leksak som även vuxna har svårt att slita sig ifrån.
499:-
Räkna kulor
En analog kalkylator som uppmuntrar barnet att lära sig addition och subtraktion. Med hjälp av 5 färgade kulor, en ratt och en spak lär sig barnet att lägga till och dra ifrån. Målad med vattenbaserade, giftfria färger. Tillverkat av miljövänligt gummiträd.
329:-
Trafikskyltar för billek
Ett set om 14 olika trafikskyltar som dina leksaksbilar kan navigera efter. Kul och pedagogiskt, och miljövänliga leksaker dessutom. Tillverkade av miljövänligt gummiträ.
169:-
Geometrisk lek
En klurig träleksak där det gäller att passa in de olika geometriska formerna på sin rätta plats. 16 färgglada, rejäla träbitar av miljövänligt gummiträ och giftfria färger förstås.
179:-
Gröna världen
Genom att skydda miljön kan denna lilla gröna värld hållas ren och snygg. Det finns många roliga detaljer med söta träd, hus med väderkvarn och sol. Dessutom en stor regnbåge som sitter ihop med kardborre. Cykla, använd ren energi, plantera träd är aktiviteter som är bra för miljön. Både lekfullt och lärande. Målad med vattenbaserade, giftfria färger. Tillverkat av miljövänligt gummiträd.
249:-
Hoppande sorteraren
En interaktiv leksak av hög kvalitet, som verkligen uppmuntrar till att undersöka sambandet mellan orsak och verkan. Efter att geometrisk sortering är gjord, roar barnet sig med att få blocken att hoppa genom att trycka på motsvarande färg. Målad med vattenbaserade, giftfria färger. Tillverkat av miljövänligt gummiträd.
269:-
Sorteringslåda
Vem har inte suttit och pillat in olikformade klossar i matchande hål? Vår sorteringslåda är en klassisk pedagogisk leksak för de mindre som tränar koordinationen på ett lekande lätt sätt. Innehåller 10 rejäla klossar som passar i dom olika hålen i lådan.
229:-
Knoppussel
Knoppussel passar som första pussel för att öva finmotoriken och känslan för olika former och färger. Vårt knoppussel är tillverkat av miljövänligt trä och målat med vattenbaserade färger. Passar från 18 månader.
159:-
Bokstavspussel val
Från A till Ö med Moby Dick! Den här glada valen kan du pussla med en bra stund och lära dig alla bokstäver på köpet. Miljövänligt gummiträ och rättvist handlad är den också.
249:-
Sifferpussel katt
Vår färgglada kisse vill inget hellre än att ge dig en skön pysselstund och öva räkning samtidigt. Det här träpusslet är dessutom både miljövänligt och fair trade.
169:-
Sifferpussel tax
Gå på promenad med en egen liten glad tax, och öva räkning och koordination samtidigt. Det här träpusslet är dessutom både miljövänligt och fair trade.
169:-
Plocklåda
Stoppa rätt klossar i rätt hål. Pedagogiskt och roligt! Klossar i olika geometriska former och färger. Klossarna förvaras i en "verktygslåda" som har hål i motsvarande former som klossen ska stoppas i. Tillverkad under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka.
229:-
Stapla & räkna
En färgglad stapel-leksak som är en långvarig sysselsättning. Trä ringar på 5 pinnar och räkna till 5. Toppa med en glad gubbe. Den här smarta träleksaken är rättvist producerad i Sri Lanka av långsiktigt hållbart trä. Målad med giftfria färger.
149:-
Byt plats på figurerna
Hjärngympa för de mellanstora barnen, och vuxna naturligtvis. De färgade figurerna ska byta plats, genom att du tar ett steg fram eller hoppar över en eller två figurer av annan färg.
129:-
Bygg pyramiden
Hjärngympa för de mellanstora barnen, och vuxna naturligtvis. Klura ut hur du bygger en pyramid av ett antal kulor som sitter ihop i olika former. Handgjord i Sverige av svenskt trä och behandlad med linolja.
119:-
Befria ringen
Hjärngympa för de mellanstora barnen, och vuxna naturligtvis. Klura ut hur du befriar en ring från plattor och kulor genom att använda en smal springa i den stora plattan.
 

Pedagogiska och ekologiska leksaker av trä

När du ska välja pedagogiska leksaker till ditt barn är det bra att satsa på något rejält. Träleksaker är hållbara och fina leksaker som barnn kan ha glädje av länge. Det kan handla om sorteringslådor, stapelleksaker, kluriga leksaker som du kan pilla på och flytta runt olika element på. Och så småningom vackra träpussel som lär dig alfabetet och siffrorna. Våra ekologiska leksaker är giftfria och säkra och dessutom miljövänliga.

Det handlar om miljövänliga, giftfria och ekologiska leksaker som barnet kan ha mycket kul med, samtidigt som det lär sig nya saker på kuppen.
Sök