På svenska  

Träleksaker som är bra på riktigt

Träleksaker är ofta synonymt med "bra" leksaker. Hos Ekokul finns miljövänliga & ekologiska träleksaker. Närproducerade & rättvist handlade träleksaker. Träleksaker i form av pussel, klossar, babyleksaker, bilar, lekset och mobiler.

Här finns miljövänliga träleksaker av träsorter med olika känsla och tyngd. FSC-märkta leksaker, vilket innebär att skogen där träet tas från sköts genom kontrollerad återplantering utan rovdrift. Samma sak gäller till exempel gummiträ, som är ett utmärkt material att göra träleksaker av. När gummiträden har tjänat ut huggs dom ner och nyplantering sker för att utvinna nytt gummi. Bambu är ett annat långsiktigt hållbar material, återväxten är rekordsnabb, på tre år har den växt upp till sin fulla storlek igen.

Hos oss hittar du alltså inte bara bra träleksaker, utan spännande fakta kring tillverkningen och produkterna. Det här är träleksaker när de är som bäst!

Ananas maracas
Med en exotisk maracas blir du kanske inspirerad att starta en egen sambaorkester? En maracas kommer hur som helst väl till pass närhelst tålamodet tryter och du behöver lite underhållning. Just den här maracasen är gjord av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
Babybil
En snyggt designad och riktigt gullig liten bil. Dessutom är den stimulerande för babyn på en uppsjö sätt. Den är tillverkad av miljösmart gummiträ från uttjänta träd på plantager, där återplantering ständigt sker.
139:-
Babytriangel
En cool liten babyleksak i form av en triangel med boll inuti. Miljövänligt trä och giftfria färger.
159:-
Bakredskap
Ett bakset från välkända PLANTOYS. Använd redskapen för att förbereda och baka en läcker gräddtårta eller varför inte några smarriga blåbärsmuffins. Mät, blanda, mixa, smaka av...mums.
179:-
Bakset
Pyssla loss med det här härliga baksetet. Vare sig du använder egen trolldeg eller köpt ekologisk leklera kan du skapa vad du vill med de här roliga redskapen.
189:-
Befria ringen
Hjärngympa för de mellanstora barnen, och vuxna naturligtvis. Klura ut hur du befriar en ring från plattor och kulor genom att använda en smal springa i den stora plattan.
Bilbana
Kör så det ryker med den här coola bilbanan. Bilarna skuttar själva från nivå till nivå, men kan förstås också köras på plant underlag. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med vattenbaserade färger.
279:-
Blomkrukset
Trädgårdsdags för hela familjen. Släpp in barnen i vårstöket med det här fina kruksetet av miljövänligt trä.
129:-169:-
Bokstavspussel val
Från A till Ö med Moby Dick! Den här glada valen kan du pussla med en bra stund och lära dig alla bokstäver på köpet. Miljövänligt gummiträ och rättvist handlad är den också.
249:-
Bollhamra
En träleksak för de mindre barnen som du säkert känner igen från förr. Det gäller att banka ner kulorna i hålen. En aktivitet som både är superkul, härligt högljudd och utvecklande på samma gång.
279:-
Bondgård lekset
Per Olsson han hade en bonnagård... Och på den gården fanns det både grisar, hästar, kor och en tupp. Tillverkat under fair trade förhållanden på Sri Lanka och rättvist handlat.
249:-
Boule
För bollfantasten kan det vara kul att lära sig boule. Och vad är bättre än att börja med härliga små träklot som är skönare att hålla i än stålklot? Det här boule-setet är gjort av miljövänligt trä och målat med giftfria färger i glada mönster.
219:-
Brandstation
Utryckning kan ske när som helst! En brandstation med både brandbil och brandmän. Tillverkat under fair trade förhållanden på Sri Lanka och rättvist handlat.
249:-
Brunchtallrik
Det här setet lockar fram servitören i barnen. Kanske har du turen att få lite frukost på sängen till helgen? Matleksaker är leksaker som man aldrig tröttnar på. Just den här är gjord av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
189:-
Brödrost
Aldrig mer brända brödskivor! Med den här brödrosten får man alltid det perfekta resultatet. Med inbyggd timer flyger bröden upp när de är klara, perfekt gyllenbrunt rostade. Gjort av miljövänligt gummiträ. Målad med giftfria färger.
229:-
Bultbräda
Banka på för glatta livet med den här rejäla bultbrädan. Färgglad för ögat och skön för handen med sitt lena trä. Den är tillverkad av miljövänligt gummiträ som kommer från plantager där kontinuerlig återplantering sker. Bultbrädan har 5 st peggar. Passar från 18 månader.
179:-
Bygg din blomma
Den lille trädgårdmästaren får här chansen att pyssla om sin blomma ordentligt. Du kan till och med forma den som du vill då detta är ett byggkit. Det här är en leksak gjord av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
199:-
Bygg din brandbil
Bygg en egen rar liten brandbil själv. En rejäl leksak som är rolig att leka med och utvecklande att bygga ihop. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
189:-
Bygg din helikopter
En färgglad leksakshelikopter som du inte bara kan leka med. Leksaken kommer i flera delar som du kan bygga ihop och ta isär när du vill. Tillverkad av miljövänligt gummiträ.
189:-
Bygg din polisbil
Bygg din egen fina polisbil att leka loss med. Den här leksaksbilen är gjord av miljövänligt trä och målad med vattenbaserade färger.
189:-
Bygg en kulbana
Bygg en egen fantasifull kulbana i regnbågens alla färger. En klassisk träleksak i riktigt fint utförande. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
229:-
Bygg en robot
Bygg en egen robot av trä. Den här roboten kommer dessutom med flera olika humör (alltså huvud med olika uttryck), som du kan anpassa till din egen sinnesstämning.
249:-
Bygg stad med leklera
Bygg din egen stad av leklera eller trolldeg. Du får god hjälp av de här verktygen av miljövänligt och giftfritt trä.
199:-
Byggklossar Borg
Klassiska byggklossar i form av borg och riddare. De är tillverkade under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka och gjorda av gummiträ. Efter 25 år producerar gummiträden inte längre latex och då huggs de ner och återplantering sker.
299:-
Byggklossar Landet
Klossar i form av djur från bondgården tillsammans med gård, bonde och bondmora. De är tillverkade under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka och gjorda av gummiträ. Efter 25 år producerar gummiträden inte längre latex och då huggs de ner och återplantering sker.
299:-
Byggsats 40 delar
En klassisk byggsats av trä i stil med mekano. Rejäla, lena bitar av miljövänligt trä, målat med giftfria färger.
399:-
Dansande krokodil
Ta krocko på en finpromenad! Det här är en färgglad dragleksak som både ser kul ut och beter sig spännande. När du drar iväg med krokodilen rör huvud och svans på sig och låter med ett klapprande ljud.
199:-
Dino dragdjur
En färgglad dinosaurie som följeslagare vart du än går? Hjul och dragsnöre gör det möjligt. När du drar runt den snurrar också kulan i magen. Den här rara träleksaken är rättvist producerad i Sri Lanka av långsiktigt hållbart trä. Målad med giftfria färger. Finns i 5 olika färger.
185:-
Djur och natur sorterare
En rolig och lite annorlunda sorteringsleksak. Former och färger som stimulerar alla sinnen och övar känslan för geometriska former.
259:-
Djurpussel 6 djur
Ett fint pussel för de mindre barnen. 6 olika djur som ska passas in i rätt form.
219:-
Dockhusfamilj
En rar dockfamilj av mjuk bomull från fina Plantoys. Passar lika bra till dockhuset som för fri lek. Paketet innehåller en hel familj.
179:-
Dockor till dockhus
Dockor med fina detaljer av mjuk bomull. Fungerar lika bra till dockhus som utan. I paketet ingår hela familjen.
179:-
Dockor till lekhus
Dockor för fri lek som också passar till dockhus. En hel familj av mjuka dockor i bomull, redo att flytta in i barnrummet eller ett av våra fina dockhus. Kommer från Plantoys som jobbar med miljö- och hälsofrågor i hela sin produktion. De vuxna dockorna mäter 13 cm, medans barnen är några cm kortare.
179:-
Domkyrka 87 delar
Bli en ung arkitekt och bygg en stor domkyrka av dessa FSC-certifierade klossar. Klossarna är gjorda av lent och vackert björkträ och närproducerade i Lettland.
329:-
Dragdjur anka med ägg
En söt dragleksak av trä som passar de mindre barnen. Ankan drar sitt ägg i en liten vagn. Ägget går också att dela på så att äggulan blir synlig. Gjord av miljövänligt trä och målad med vattenbaserad färg. Passar från 18 månader.
159:-
Dragspel av naturgummi
Ett fint litet dragspel för det musikglada barnet. Dragspelets bälg är gjort av naturgummi och ändarna av miljövänligt trä. Färgerna är vattenbaserade och giftfria.
229:-
Dubbeldäckad buss
En klassisk dubbeldäckare från London ska vara röd och kollektiv trafik är det självklara valet vid transport. Ta med dina passagerare på en guidad rundtur runt alla rum och vrår.
139:-
Eko leksaksbil
En fin liten grön leksaksbil med solpanel målad på toppen. Lätt att greppa för små händer och gjord av miljövänligt gummiträ, målad med giftfria färger.
189:-
Eko-hus med fungerande solpaneler
Ett riktigt drömhus i alla bemärkelser. Ett fantastiskt fint dockhus som dessutom är miljömässigt pedagogiskt med fungerande solpaneler på taket som ger ljus i varje rum (5st LED-lampor). Huset är gjort av miljövänlig bambu, färgerna är vattenbaserade och helt giftfria.
1 199:-1 499:-
Elefantpussel
Ett rart elefantpussel med en liten elefantbaby i mitten. Glada, giftfria färger, bulliga härliga former. Pusslet är tillverkat av miljövänligt trä under fair trade förhållanden.
Fiskespel
Nog nappar det i den här dammen: Ett kul spel där du ska få inte särskilt fula fiskar på kroken. Nej, de är väldigt rara och dessutom gjorda av miljövänligt trä. Inga magneter i sikte heller, utan bara en enkel krok som du ska lirka in i fiskens ögla.
179:-
Flygplats
Om du vill satsa på en enda rejäl julklapp eller födelsedagspresent till ditt fordonstokiga barn rekommenderar vi den här flygplatsen av miljövänligt trä. Garanterad succé som håller länge.
1 099:-
Fordonspussel
Färglatt pussel med olika fordon såsom ubåt, bil, helikopter och rymdfarkost.
229:-
Frukost på sängen
Vad mysigt att bli bjuden på frukost på sängen varje dag. En rolig lek för barn och väldigt bekvämt för föräldrarna :-). Det här är en miljövänlig träleksak som är målad med vattenbaserade, giftfria färger.
249:-
Fruktbricka
En riktig vitamininjektion är den här leksaken. Matleksaker är riktigt poppis bland småttingar, och varför inte passa på att smyga in lite bra kostlära med nyttig frukt? Den här leksaken är gjord av miljövänligt trä och förstås målad med giftfri färg.
179:-
Fruktlådan
Dags för fruktstund! Den hälsomedvetne lille kocken bjuder naturligtvis hela familjen på frukt & grönt. Gjort av miljövänligt gummiträ. När träden slutat ge gummi avverkas de och nya träd planteras. Av materialet gör man fina och rejäla produkter som leksaker. Målad med giftfria färger.
229:-
Första kameran
Linsen är i själva verket ett kalejdoskop, som visar olika bilder. Kameran är tillverkad av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
159:-
Första telefonen
Finns det något roligare än att leka vuxen? Och då kommer en fin liten mobiltelefon i trä väl till pass. Den här roliga leksaken kommer från Plan toys och är som alla deras leksaker gjord av miljövänligt trä, förstås målad med giftfri färg.
159:-
Geometrisk lek
En klurig träleksak där det gäller att passa in de olika geometriska formerna på sin rätta plats. 16 färgglada, rejäla träbitar av miljövänligt gummiträ och giftfria färger förstås.
179:-
Glad barnvagnsskallra
Ett barnvagnshänge eller underhållning över skötbordet. Massor av saker att kika på och undersöka och dessutom tillverkat av miljövänliga material. Och så giftfria färger förstås.
179:-
Glad helikopter
Flyg iväg med din alldeles egna miljövänliga helikopter. Det här är en leksak från fina Plan toys som gör sina leksaker av miljövänligt trä eller sitt eget miljövänliga kompositmaterial där man tar hand om material som annars inte skulle använts. Alla leksaker är förstås giftfria och målade med vattenbaserade färger.
179:-
Grönsaksbrickan
Introducera den lille kocken för nyttiga och välsmakande grönsaker. Grönsakerna kan serveras som de är eller delas med kniven som följer med. Tillverkade av miljövänligt gummiträ och målade med giftfria färger.
179:-
Grönsakslåda
Nu kan lillen bjuda hela familjen på en vegetarisk måltid. I den fina trälådan finns allt som behövs för en meningsfull sysselsättning medan mamma och pappa får fram middagen på bordet. Maten kan delas med hjälp av träkniven och sätts ihop igen med kardborreband. Gjort av miljövänligt gummiträ.
229:-
Gula kranbilen
Detta är en kranbil som är utformad för att passa en liten hand. Bilen är utrustad med hytt som kan snurra och en vridbar kran som kan röra sig upp och ner och svänga från sida till sida. Kranbilen rullar fram på kraftiga gummihjul och är konstruerad för att klara tuffa lekar. Målad med vattenbaserade, giftfria färger. Tillverkat av miljövänligt gummiträd
199:-
Gåvagn med klossar
Med en gåvagn kan barnet ta de första härliga stegen mot självständighet. Ingen som måste hålla i dig och du kör faktiskt ett helt eget fordon. Barnets min brukar vara helt obetalbar när detta går upp för hen. Vår gåvagn är gjord av miljövänligt trä, målad med giftfria färger och coolt utformad.
699:-
Handtrumma
Släpp lös barnens musikaliska kreativitet! Denna fina trumma är inspirerad av den speciella cajuntrumman som har en solid träkropp. Utrustad med fjäder på ena insidan för att likna ljudet av en virveltrumma.
339:-
Havsdjur badleksaker
Ovanligt fina badleksaker i form av rara havsdjur. Leksakerna är tillverkade av rent och miljövänligt trä. De kan fyllas och tömmas på vatten i all oändlighet. Paketet innehåller fyra olika badleksaker; delfin, sköldpadda, snäcka och sjöstjärna.
189:-
Havsdjur vattenlek
Bästa badleksakerna kommer från Plantoys. Roliga djur och plaskiga bunkar som gör badet ännu roligare.
279:-
Hoppande kanin
Hoppande kaninen är en klassisk dragleksak av miljövänligt trä från gedigna Plan toys.
179:-
Hoppande sorteraren
En interaktiv leksak av hög kvalitet, som verkligen uppmuntrar till att undersöka sambandet mellan orsak och verkan. Efter att geometrisk sortering är gjord, roar barnet sig med att få blocken att hoppa genom att trycka på motsvarande färg. Målad med vattenbaserade, giftfria färger. Tillverkat av miljövänligt gummiträd.
249:-
Hundbilen
En skön träbil för de allra minsta. De glada färgerna och mjuka materialet stimulerar alla små sinnen, framförallt hand-öga koordination. Det lilla extrahjulet med hundvalpen på går upp och ned när du kör bilen, så att den kör lite guppigt. Tillverkad av miljövänligt gummiträ från plantager där nyplantering sker kontinuerligt. Målad med giftfria färger.
139:-
Kalejdoskop svamp
Kalejdoskop har fascinerat barn i många tider. Det här är ett rart och annorlunda litet kalejdoskop i form av en svamp tillverkat av miljövänligt trä, målat med giftfria färger.
Kassaapparat
Butiksbiträde är alla barns favoritjobb. Scanna in varorna, räkna ut priset och ta enkelt betalt med kort eller kontanter. Givetvis allt på kvitto. Köp till våra matlådor frukt & grönt och öppna din egen grönsaskbutik. Gjort av miljövänligt gummiträd. Målad med giftfria färger.
269:-
Kastanjett
Klappra loss med en färgglad fisk och skapa ljuv musik. En klassisk kastanjett i kul tappning som dessutom är gjord av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
Klappra
En rolig musikleksak för de mindre barnen som ger ifrån sig roliga klapprande ljud. Mellan de två handtagen sitter färgglada brickor som slår mot varandra när du skakar leksaken.
159:-
Klossar av björkträ, 12 st
Finaste klossarna av rent, FSC-märkt björkträ som är färgade med ekologiska naturliga färger. Riktigt bra nybörjarklossar som kommer i en fin förpackning och består av 12 delar.
169:-
Klossar av björkträ, 28 st
Finaste klossarna av rent, FSC-märkt björkträ som är färgade med ekologiska naturliga färger. Riktigt bra nybörjarklossar som kommer i en fin förpackning och består av 28 delar.
349:-
Klossar av gummiträ
Klossar i fantasifulla former och regnbågens alla färger. De är tillverkade under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka. Klossarna är tillverkade av gummiträ. Efter 25 år producerar gummiträden inte längre latex och då huggs de ner och återplantering sker.
279:-
Klossar stad & slott
De här finurliga klossarna har inga låsmekanismer eller krångligheter. Bara att stapla, och variera i oändlighet. Klossarna är dessutom gjorda av lent och vackert FSC-märkt björkträ och närproducerade i Lettland.Bygg ett eget slott eller en hel stad.
349:-
Klosskyrka 25 delar
Bli en ung arkitekt och bygg en kyrka av dessa FSC-certifierade klossar. Klossarna är gjorda av lent och vackert björkträ och närproducerade i Lettland.
129:-
Klosskyrka 63 delar
Bli en ung arkitekt och bygg en kyrka av dessa FSC-certifierade klossar. Klossarna är gjorda av lent och vackert björkträ och närproducerade i Lettland.
229:-
Klosspussel bondgård
Ett färglatt klosspussel av rejäla bitar miljövänligt gummiträ. Totalt 6 olika olika bilder av bondgårdens djur. En trälåda att lägga bitarna i. Rättvist producerat på Sri Lanka.
139:-
Klosspussel djungel
Ett färglatt klosspussel av rejäla bitar miljövänligt gummiträ. Totalt 6 olika djurbilder. En trälåda att lägga bitarna i. Rättvist producerat på Sri Lanka.
139:-
Klosspussel fordon
Ett färglatt klosspussel av rejäla bitar miljövänligt gummiträ. Totalt 6 olika olika bilder av fordon. En trälåda att lägga bitarna i. Rättvist producerat på Sri Lanka.
139:-
Klosspussel havsdjur
Ett färglatt klosspussel av rejäla bitar miljövänligt gummiträ. Totalt 6 olika olika bilder av olika havsdjur. En trälåda att lägga bitarna i. Rättvist producerat på Sri Lanka.
139:-
Klosspussel småkryp
Ett färglatt klosspussel av rejäla bitar miljövänligt gummiträ. Totalt 6 olika olika bilder av rara småkryp. En trälåda att lägga bitarna i. Rättvist producerat på Sri Lanka.
139:-
Kreativa verktyg för leklera
Ett gäng roliga verktyg för att bygga och skapa stämplar och mönster med deg eller lera. I setet ingår 6 olika verktyg som alla är gjorda av miljövänligt trä.
199:-
Kreativt dockhus med solpaneler
Bli din egen arkitekt med detta intelligenta modulhus som kan byggas och designas om i olika varianter. Huset består av 3 enheter som kan arrangeras på 10 olika sätt.
1 295:-
Kulbana
En gedigen kulbana av finaste FSC-märkt björkträ. Består av 33 delar som du kan bygga ihop i oändliga varianter, samt 3 st kulor. Det här är en klassisk leksak som utvecklar kreativitet och känslan för form, rum och dimensioner. Det är faktiskt även en avstressande sysselsättning för vuxna!
379:-
Kulbana 2-filig
En klassisk kulbana men med extra allt. Du kan bygga den precis hur du vill i oändliga variationer och testa tyngdlagen till max. Den har också ett smart låssystem som gör att dina konstruktioner blir mycket stabila. Det här är en rolig och pedagogisk leksak som även vuxna har svårt att slita sig ifrån.
499:-
Kulbana Throw & Roll
Kreativ lek med tyngdkraften. Med låssystem är kulbanan otroligt lätt att bygga. Dessutom blir den stabil. Banan kan sättas ihop på en mängd olika sätt som gör att barnet kan växa med utmaningarna. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
349:-
Kulbana Torn
En stående kulbana som kan byggas ihop i ett stort antal kombinationer. Kulbana både på fram- och baksidan. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med giftfri färg.
799:-
Kulbana Trix Track Safari
Vi kan aldrig få nog av kulbanor så här kommer en specialvariant med safaritema. Kulorna stöter på både elefanter, giraffer och krokodiler på sin väg. Och så är den här leksaken miljövänlig och giftfri förstås.
499:-
Kulbana XL
Det här är den ultimata kulbanan. Gjord av rent FSC-märktträ med en otroligt mjuk och fin finish.
695:-
Kulfångare
En klassisk gammal träleksak som är ett roligt huvudbry både för barn och vuxna. Det gäller att sätta fart på bollen som sitter i snöret, och sedan få den att landa i den lilla koppen. Fair trade producerad.
Kvadratisk bultbräda
Att banka ner pinnar genom en bräda är ett riktigt hästjobb som du kan sysselsätta dig med länge. Och när du bankat igenom de färgglada pinnarna är det bara att vända på steken och börja om igen. Det här är en rejäl bultbräda gjord av miljövänligt trä, målad med giftfria färger.
169:-
Kycklingracer
Lilla kycklingen är en riktigt söt och lite annorlunda leksaksbil av miljövänligt trä.
129:-
Köksredskap av metall
Ett superset med köksleksaker av miljövänligt gummiträ och metall. Perfekt för middags och restauranglekar som alla barn älskar.

I setet ingår stekpanna, gryta med lock, stor gryta och två träredskap. Vad blir det för mat?
199:-
Leklabyrint
En klassisk labyrintleksak av trä i klatschiga, spännande färger och former. Labyrintleksaker övar finmotoriken och är en sysselsättning som varar läääänge. Miljövänliga material och produktion.
319:-
Lokpussel
Tuta på med ett finfint pussel-lok. Glada färger, som förstås är giftfria, och tillverkat av miljövänligt gummiträ och fair trade.
119:-
Luffarschack
Ett klassiskt luffarschack med pinnar som man sätter kulorna på. Handgjord i Sverige av svenskt trä.
119:-
Lyftkran
Med den här fina lyftkranen får sig leken ett rejält lyft. Den kan rotera, lasta och lyfta på riktigt och är dessutom gjord av miljövänligt trä. Från Plantoys.
595:-
Magiska brickor
En klassiskt enkel men samtidigt genial leksak. Vänd ändbrickan på rätt håll och se hur alla brickorna på ett "magiskt" sätt rinner nerför varandra. Handgjord i Sverige av svenskt trä och behandlad med linolja.
Marint pussel
Pussla loss i havsmiljö med det här fina barnpusslet av miljövänligt trä.
179:-
Mat & dryck set
Härliga matleksaker av trä som du kan leka affär med eller ställa till med dina egna matbestyr. Tillverkade av miljövänligt återvunnet trä och målade med giftfria färger. Från fina Plantoys.
199:-
Matservis av gummiträ
Bjud på finmiddag med en riktigt fin matservis för barn. Av miljövänligt trä, målat med giftfria färger.
229:-
Miljösmart dockhus med möbler
Coolaste och snyggaste dockhuset i stan, som dessutom har ett totalt genomsyrande miljötänk. Dockhuset är gjort av miljövänligt trä och har både vindkraftverk, källsorteringskärl och markis som justerar värmen. Möbler i modern design ingår förstås också.
1 595:-
Min första kalender
En rolig ”kalender” av miljövänligt trä som du kan träna klockan, årstider och väderlek med.
249:-
Mini polisbil
Hör upp i lagens namn! Patrullera och håll stadens gator säkra med denna tuffa polisbil. Bilen är konstruerad för att passa en liten hand. Luckan baktill kan öppnas och stängas. Målad med vattenbaserade, giftfria färger. Tillverkat av miljövänligt gummiträd.
189:-
Mini racerbil
Leksaksbilen har en fräck design precis som riktiga racerbilar, och det sitter också en liten förare i den.
189:-
Musikset
Bli din egen enmansorkester med ett komplett musikset för barn som innehåller både xylofon, cymbal och tvättbräda. Musikleksaker som är tillverkade av miljövänligt trä och målade med giftfria färger.
349:-
Musiktriangel
En underhållande aktivitetsleksak i trä som stimulerar alla sinnen. Olika form och färg, sköna att greppa och se på. Och dessutom kan du åstadkomma härliga ljud med den här träleksaken. Passar från 2 år.
259:-
Nallepromenaden
Räkna till fem med hjälp av små glada nallar på promenad. En bra nybörjarleksak både för pusslande och räkneövningar. Rättvist tillverkat och handlat, från Sri Lanka. Tillverkat av långsiktigt hållbart gummiträ och målat med giftfria färger
129:-
Noaks ark
En färgglad Noaks ark med massor av roliga djur, som samtidigt är en plocklåda. En rolig leksak som samtidigt lär om olika arter och den bibliska historien om Noak. Miljövänlig produktion och material.
399:-
Ombyggbar bil
Den här leksaksbilen kan byggas om i tre olika varianter: Vanlig bil, lastbil eller grävskopa. Rejäla bitar miljövänligt trä målade i glada vattenbaserade färger. Passar från 3 år.
239:-
Oval xylofon
En klassisk xylofon för barn, gjord av miljövänligt trä. Xylofonen har 5 stycken klangbrädor i klara färger och är tålig att hamra loss på med pinnen som medföljer.
219:-
Plocklåda
Stoppa rätt klossar i rätt hål. Pedagogiskt och roligt! Klossar i olika geometriska former och färger. Klossarna förvaras i en "verktygslåda" som har hål i motsvarande former som klossen ska stoppas i. Tillverkad under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka.
229:-
Polisbil trä
En riktigt fin liten polisbil av miljövänligt trä. De glada färgerna är förstås giftfria och hela leksaksbilen uppfyller de strängaste europeiska kraven för leksaker.
119:-
Pussel kattlek
Pusslet för alla små kattälskare. Eller som lilleman i Ekokul-familjen skulle säga: Ååååh så gylliga! Perfekt som startpussel: Tre rejäla bitar med skön känsla. Rättvist tillverkat och handlat, från Sri Lanka. Tillverkat av långsiktigt hållbart gummiträ och målat med giftfria färger.
Pusselkuber
Ett klassiskt kubpussel för barn. Pusslet är gjort av miljövänligt trä och tillverkat av Plan toys.
199:-
Racerbil flammor
Vrooom – den här coola racerbilen är både snäll och smart. Gjord av miljövänligt gummiträ och rättvist tillverkad.
139:-
Racerbil grön
En tuff grön racerbil, rättvist tillverkad av miljövänligt gummiträd och målad med giftfria färger.
139:-
Racerbil röd
En tuff racerbil, rättvist tillverkad av miljövänligt gummiträd och målad med giftfria färger.
139:-
Riddarborg
En riddarborg med tillhörande tappra riddare. Tillverkat under fair trade förhållanden på Sri Lanka och rättvist handlat.
249:-
Riddare av trä
För alla riddartokiga kommer här ett gäng stiliga riddarfigurer. Tillverkade av rejält och miljövänligt gummiträ står de stadigt på jorden och tål törnar från både stridens och lekens hetta.
189:-
Rullskallra
En babyleksak av klassiskt snitt. En skallra som du kan hålla i handen eller rulla på golvet för att få den att låta. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med klara, fina och giftfria färger.
Räkna kulor
En analog kalkylator som uppmuntrar barnet att lära sig addition och subtraktion. Med hjälp av 5 färgade kulor, en ratt och en spak lär sig barnet att lägga till och dra ifrån. Målad med vattenbaserade, giftfria färger. Tillverkat av miljövänligt gummiträd.
299:-
Räkna med ringar och snören
Dags att lära sig räkna? Varför inte göra det på ett kul sätt med hjälp av den här pedagogiska leksaken? Förutom att den är underhållande och pedagogisk är den också miljövänlig.
229:-299:-
Räkna och sortera
En pedagogisk leksak som lär dig räkna och sortera färger. Eller så kan du förstås bygga roliga mönster av de halva kulorna i olika färger.
159:-
Rätt kläder efter väder!
Lär ut att hitta rätt kläder efter väder! Detta färggranna pussel lär ut hur man klär sig för olika väder.
219:-
Röda brandbilen
Detta är en brandbil som är utformad för att passa en liten hand. Stegen är höj-, sänk- och vridbar. Brandbilen rullar fram på kraftiga gummihjul och är konstruerad för att klara tuffa lekar. Målad med vattenbaserade, giftfria färger. Tillverkat av miljövänligt gummiträd
189:-
Safarikuber
Pussel och klossar är favoriter i varje barnfamilj. Här är en fin kombination av de båda med safaritema. Åtta klossar att pussla ihop, gjorda av miljövänligt trä.
195:-
Sagoslott
Vad är väl en bal på slottet? Skaffa dig ett eget sagoslott med både drake, trollkarl, prins och prinsessa. Tillverkat under fair trade förhållanden på Sri Lanka och rättvist handlat.
249:-
Sifferbrickor
Ett roligt och miljösmart sätt att öva räkning på. Det här är en fin och pedagogisk leksak som består av sifferpar. Räkna från ett till tio och matcha ihop siffran med rätt antal saker på den matchande brickan.
149:-
Sifferpussel delfin
Vem älskar inte delfiner? Nu kan du pussla ihop en alldeles egen delfin och dessutom lära dig räkna på kuppen.
Sifferpussel haj
Haja vilket schysst pussel! Förutom att det är kul är det både pedagogiskt, miljövänligt och fair trade.
179:-
Sifferpussel katt
Vår färgglada kisse vill inget hellre än att ge dig en skön pysselstund och öva räkning samtidigt. Det här träpusslet är dessutom både miljövänligt och fair trade.
169:-
Sifferpussel tax
Gå på promenad med en egen liten glad tax, och öva räkning och koordination samtidigt. Det här träpusslet är dessutom både miljövänligt och fair trade.
169:-
Skala och skära fruktset
Dags för en härlig fruktstund! De här matleksakerna är gjorda av miljövänligt gummiträ och bomull.
229:-
Skallra
En skön skallra av miljövänligt trä, målad med giftfria färger. Enkel men genialisk i sin utformning, med lent trä som är skönt att känna på, och ett härligt milt ljud.
Skallra katt och råtta
En babyskallra med två glada ansikten på katt och råtta som kanske leker tafatt. Stimulerande för både känsel, syn och hörsel och förstås av miljövänligt trä.
129:-
Skallra krokodil
Krama en krokodil av miljövänligt trä! Den här babyleksaken är en klassisk skallra i modern tappning.
119:-
Skallra nyckelpiga
En riktigt rar babyskallra av miljövänligt trä i form av en nyckelpiga. Miljövänliga och giftfria färger förstås, samt flera roliga detaljer. Roliga regnbågsfärgade ringar på undersidan som man kan snurra på och rassla med.
Skallra Pop-up
En fin skallra av miljövänligt gummiträ med milda, giftfria och naturliga färger. Skallran är skön att håll i handen och skaka loss med, men också rolig att rulla. Inuti sitter bitar som rör sig på ett spännande sätt när skallran rullas.
119:-
Skallra Tick-Tack
En klurig liten skallra som man både kan vifta med och rulla. Fina milda färger som förstås är giftfria. Skallran är gjord av miljövänligt gummiträ som kommer från plantager där kontinuerlig återplantering sker.
119:-
Snickarbänk
En klassisk snickarbänk av miljövänligt trä. Hamra, skruva och vrid bäst du orkar. Arbetsbänk med totalt 22 delar inklusive verktyg som hammare skiftnyckel och mejsel. Passar från 3 år.
695:-
Snörsko
En riktigt fiffig och rolig sko som du kan kava runt med och dessutom lära dig knyta på riktigt. Miljövänligt trä och giftfria färger.
129:-
Soldriven helikopter
En leksak som brukar impa på omgivningen! Rotorbladet snurrar fort i direkt solljus. När ljuset når solpanelen omvandlar den energin till elektricitet som snurrar igång motorn och bladet. Fascinerande och lärorikt för både små och stora barn.
199:-
Sorteringspussel
Ett klurigt sorteringspussel av miljövänligt trä för de mindre barnen. Färger, geometriska former och finmotorisk passning gör detta till en pedagogisk leksak.
159:-
Spaghettitallrik
En tallrik spagetti sitter alltid bra när man är hungrig. Eller när man är leksugen för den delen. Den här roliga matleksaken tar fram den lille kocken i barnet och leken kan varieras i all oändlighet. Leksaken är gjord av miljövänligt trä och målad med giftfri färg.
165:-
Stapelraket med utomjording
Stapla loss med den här lite annorlunda träleksaken, en rymdraket med utomjording inkluderad.
299:-
Stapelträd
En fin liten stapelleksak i form av ett träd, som förstås kan anta andra former också. Kanske blir det till och med en julgran i juletid? Det här är en leksak gjord av miljövänligt trä som är målad med giftfria färger.
159:-
Stapla & räkna
En färgglad stapel-leksak som är en långvarig sysselsättning. Trä ringar på 5 pinnar och räkna till 5. Toppa med en glad gubbe. Den här smarta träleksaken är rättvist producerad i Sri Lanka av långsiktigt hållbart trä. Målad med giftfria färger.
149:-
Stapla 1-5
En färgglad och pedagogisk stapelleksak av miljövänligt trä. Stapla skivor vid varje siffra för att få till det rätt.
249:-
Stapla Fru Frida
Lär dig former genom att stapla på fru Frida. Supertrevlig och uppslukande sysselsättning med miljövänliga förtecken. Den här rara träleksaken är rättvist producerad i Sri Lanka av långsiktigt hållbart trä. Målad med giftfria färger.
249:-
Stor trumma
Fram med öronpropparna, för det här lär bli en favorit bland leksakerna. En rejäl trumma för barn som man kan hänga runt halsen. Gjord av miljövänligt trä och med trumskinn av naturgummi.
329:-
Söderhavsö
En rolig badleksak i form av en alldeles egen söderhavsö. Gjord av miljövänligt trä.
279:-
Tamburin
En klassisk tamburin i miljövänlig tappning från fina Plantoys. Med trumma av naturgummi och välljudande cymbaler. Färgerna är förstås också giftfria.
249:-
Teset med koppar och kanna
En fin teservis i rent, lent trä. Två koppar, kanna, mjölkkanna, sockerskål och tepåsar. Leksaken är tillverkad av miljövänligt gummiträ som kommer från plantager där kontinuerlig återplantering sker.
249:-
Tittut-rulle
En enkel men genialisk liten babyleksak för nyfikna småttingar. Den här rull-leksaken är gjord av miljövänligt trä och målad med giftfria, vattenbaserade färger.
119:-
Trafikskyltar för billek
Ett set om 14 olika trafikskyltar som dina leksaksbilar kan navigera efter. Kul och pedagogiskt, och miljövänliga leksaker dessutom. Tillverkade av miljövänligt gummiträ.
145:-
Traktor
Det är mycket som ska göras på gården och med sin traktor sköter bonden om sin åker varje dag. När våren kommer måste alla maskiner vara i ordning och inför hösten ska åkrarna plöjas som ska sås nästa vår. På vintern tar bonden sin traktor för att snöplogas och sandas så att mjölkbilen kan hämta mjölk.
139:-
Trumma för de små
En riktigt fin och rejäl liten trumma för barn. Tillverkad av miljövänligt trä och målad med giftfria färger. Snäll mot omgivningen också, då trumpinnens topp är klädd med naturgummi, vilket ger ett snällare ljud.
229:-
Trumset
Ett komplett trumset med rätt storlek för de mindre barnen. Med två trummor, en cymbal av metall, gurka och två trumpinnar har man allt som behövs för att rocka loss.
495:-
Blomkrukset
Låt barnen hjälpa till med trädgårdsarbetet. Med vår vackra trädgårdsväska upptäcker och utforskar barnen naturen.
349:-
Trädjur från bondgården
Härliga rejäla trädjur att lära sig och leka loss med. I påsen finns 6 olika bondgårdsdjur, innehållet varierar från påse till påse.
159:-
Träpärlor
Rejäla och färgglada pärlor av miljövänligt trä, målade med giftfria färger. Flera olika former och färger. Perfekt för pärlpyssel med de lite mindre barnen. De större barnen kan med fördel kombinera de stora pärlorna med våra mindre reko pärlor och papperspärlor.
195:-
Verktygslåda robot
Vilket barn vill inte ha en härlig verktygslåda att hamra loss med? Den här leksaken tar det steget längre, då du kan bygga om lådan till en robot.
349:-
Ägg percussion set
En rolig liten musikleksak gjord av miljövänligt trä. Tre stycken ägg som är som ihåliga trummor som du kan gå loss på med den medföljande trumpinnen. Men du kan också skaka äggen och höra nya spännande ljud.
149:-
Share
Sök