På svenska  

Träklossar av miljövänligt & giftfritt trä


Att leka med träklossar är både roligt och utvecklande. Det utvecklar barnets koordinationsförmåga mellan hand och öga och stimulerar kreativiteten då det finns oändligt många lika sätt du kan bygga på. Träklossar är dessutom stimulerande för både syn, känsel och hörsel. De är fina att se på vare sig de är färgade eller naturliga, härliga att ta i och gör ett skönt ljud. Våra träklossar är gjorda av miljövänligt trä från kontrollerat skogsbruk. Färgerna och ytbehandlingen är förstås giftfri. Här finns träklossar för de allra minsta, men också för de lite större barnen som beöver en annan utmaning.

Stapelträd
En fin liten stapelleksak i form av ett träd, som förstås kan anta andra former också. Kanske blir det till och med en julgran i juletid? Det här är en leksak gjord av miljövänligt trä som är målad med giftfria färger.
169:-
Räkna och sortera
En pedagogisk leksak som lär dig räkna och sortera färger. Eller så kan du förstås bygga roliga mönster av de halva kulorna i olika färger.
199:-
Geometrisk lek
En klurig träleksak där det gäller att passa in de olika geometriska formerna på sin rätta plats. 16 färgglada, rejäla träbitar av miljövänligt gummiträ och giftfria färger förstås.
179:-
Klossar av björkträ, 12 st
Finaste klossarna av rent, FSC-märkt björkträ som är färgade med ekologiska naturliga färger. Riktigt bra nybörjarklossar som kommer i en fin förpackning och består av 12 delar.
169:-
Byggklossar Borg
Klassiska byggklossar i form av borg och riddare. De är tillverkade under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka och gjorda av gummiträ. Efter 25 år producerar gummiträden inte längre latex och då huggs de ner och återplantering sker.
299:-
Byggklossar Landet
Klossar i form av djur från bondgården tillsammans med gård, bonde och bondmora. De är tillverkade under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka och gjorda av gummiträ. Efter 25 år producerar gummiträden inte längre latex och då huggs de ner och återplantering sker.
299:-
Tåg med klossar
Tuuut, här kommer ett miljövänligt leksakståg fullt med byggklossar som ger leken en ytterligare dimension. Lasta och lossa och kör så det ryker. Av miljövänligt trä och vattenbaserade färger. Passar från 18 månader.
279:-
Klossar av gummiträ
Klossar i fantasifulla former och regnbågens alla färger. De är tillverkade under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka. Klossarna är tillverkade av gummiträ. Efter 25 år producerar gummiträden inte längre latex och då huggs de ner och återplantering sker.
279:-
Klossar stad & slott
De här finurliga klossarna har inga låsmekanismer eller krångligheter. Bara att stapla, och variera i oändlighet. Klossarna är dessutom gjorda av lent och vackert FSC-märkt björkträ och närproducerade i Lettland.Bygg ett eget slott eller en hel stad.
349:-

Bygg med giftfria träklossar


Barn har byggt med träklossar i alla tider. Man kan tänka sig att virkesspill och enkla råhuggna träbitar blev till de första klossarna. Men även i modern tid behåller träklossarna sin ställning som en av våra mest populära leksaker. De är genialiskt enkla och utvecklande för både mindre ch störe barn. Bara fantasin och din egen kreativitet sätter gränser för hur du kan bygga. Och visst är det extra kul att försöka stapla klossarna så högt du bara kan innan de rasar med ett härligt brak? Vi väljer våra träklossar med omsorg. De ska vara fina, rejäla, miljövänliga och giftfria.
Sök