På svenska  

Klimatsmarta sällskapsspel

Spelberoende blir man naturligtvis av riktigt roliga sällskapsspel.
Kubb
Klassiskt kubbspel i riktigt fint utförande från Plantoys.
249:-399:-
Solitaire
Solitaire är ett älskat spel som här kommer i ny tappning. Morotstema och anpassat för barn.
229:-
Kortspel om hållbar utveckling
Spelet innehåller kort som beskriver olika begrepp inom energi och hållbar utveckling (t.ex. kärnkraft, vindkraft, demokrati, växthuseffekten och hållbar utveckling).
149:-
Små grodorna
Samla så många grodor du kan. Om du får ett Koo-Ack-Ackkort har du lite extra tur!
Banjas Memo & Bingo
Ett svenskutvecklat pedagogiskt spel som går ut på att hjälpa djuren att göra rent både i havet och på land. Men det gäller att se upp, för väljer man kort med föroreningar och skräp så får man minuspoäng. Tillverkat av FSC-certifierad giftfri kartong.
179:-
Alfons & Millas Lotto och Bingo
Från svenska Gro play kommer det här Alfons spelet, som egentligen är 2 spel i 1 - ett bingo-spel och ett pussel - där båda handlar om att återanvända gamla saker och pyssla ihop nya roliga leksaker.
169:-
Boule
För bollfantasten kan det vara kul att lära sig boule. Och vad är bättre än att börja med härliga små träklot som är skönare att hålla i än stålklot? Det här boule-setet är gjort av miljövänligt trä och målat med giftfria färger i glada mönster.
219:-
Fiskespel
Nog nappar det i den här dammen: Ett kul spel där du ska få inte särskilt fula fiskar på kroken. Nej, de är väldigt rara och dessutom gjorda av miljövänligt trä. Inga magneter i sikte heller, utan bara en enkel krok som du ska lirka in i fiskens ögla.
199:-
WWF Memo med vilda djur
Memo är ett klassiskt spel förstås. Men så mycket bättre när du nu också kan lära dig känna igen jordens mest imponerande djurarter, som WWF jobbar för att bevara. Och så tränar du upp minnet medans du har kul förstås. Du ska komma ihåg var brickorna ligger på bordet och para ihop 18 olika djurpar.
269:-
WWF Kongo schackspel
Spela schack på ett nytt och lite annorlunda sätt. Istället för de traditionella kungarna, drottningarna tornen och bönderna spelar du med fina djur. Djur som alla tillhör arter som riskerar utrotning om vi inte respekterar deras levnadsmiljö. Spelet spelas i övrigt som ett klassiskt schack.
269:-
WWF Fyra i rad
Vem har inte spelat 4-i-rad nån gång? Det är ett lättbegripligt spel som tränar hjärnan att tänka några steg före. Just det här 4-i-rad spelet kommer från WWF och är gjort av FSC-märkt trä. Det har ett fint ocean-tema och även information om djurlivet i den södra oceanen.
269:-
De tre bockarna Bruse
Hjälp bockarna Bruse över bron, men se upp för trollet!
Svampspelet
Memospel som lär dig om våra vanligaste svampar. Fast med en extra twist - det gäller att se upp för elakingarna, de giftiga svamparna. Flest par vinner när slutet är över.
129:-
Räkna med småkryp
Ett superfiffigt och på många sätt lärorikt spel. Träna matte och lär dig om våra vanligaste småkryp. Samla på 10-kompisar, dvs på par av kort som tillsammans blir summan 10. I spelet finns förstås också fakta om småkryp.
129:-
Kulfångare
En klassisk gammal träleksak som är ett roligt huvudbry både för barn och vuxna. Det gäller att sätta fart på bollen som sitter i snöret, och sedan få den att landa i den lilla koppen. Fair trade producerad.
Sopberget
Sällskapsspelet ”Sopberget – ett fasligt skräpigt äventyr” är ett svenskt miljöutbildande spel. Med humor och värme lär det spelarna om vårt eget konsumtionssamhälle. Spelarna är alla invånare i en liten stad. Målet är att sortera spelets 72 helt unika sopor.
349:-
Elins memo
Från svenska Gro play kommer det här trevliga kombinationsspelet. Som alltid med Gros pedagogiska produkter handlar det om vad som är bra eller dåligt för vår miljö. I memot ska spelarna leta efter miljösnälla par som vindsnurror eller maskar som äter äppelskrutt.I Lottospelet ska man para ihop bildkorten med en lottobricka. I båda spelen ska spelarna akta sig för kort med sånt som skadar miljön.
179:-
WWF Djur-domino
Ett fint dominospel från WWF, tillverkat av FSC-märkt trä. På brickorna finns bilder av vilda djur från hela världen. Domino är ett enkelt spel att lära sig, men trots det spännande och varierat. Och om man inte har lust att spela kan man ju alltid leka med brickorna och skapa en ”domino-effekt”.
259:-
WWF Sköldpaddsbrädspel
Det här är ett brädspel där du ska kämpa om kontrollen över världshaven. Spelet spelas på en bräda med fina illustrationer och med brickor gjorda av FSC-märkt trä, i fina former och med bilder av den utrotningshotade havssköldpaddan.
179:-269:-
WWF Fia med knuff
Vem kan få alla sina djur till vattenhålet först? Du spelar med fina djurpjäser på ett fantasifullt spelbräde. Och det är förstås ett klassiskt fia-spel i ny tappning. Allt material är miljövänligt och återvunnet så spelet är inte bara roligt utan bra på riktigt.
269:-
Rädda pingvinerna
Ånej, rädda pingvinerna, isflaken smälter! Det här är ett roligt samarbetsspel som lär om vår miljö och den globala uppvärmningens konsekvenser. Och vem vill inte rädda små söta pingviner?
229:-
Återvinningsmemo
Bästa sättet att lära sig saker är ju att leka och spela. Så visst är det fiffigt med ett spel som ökar kunskaperna om miljöfrågor och återvinning. Spelet går ut på att hålla reda på färger och fylla sin lastbil för att vinna.
229:-
Imse vimse spindel
Samla så många spindlar som möjligt men se upp för regnmolnen!
ECO MIG
TP-nördens revansch! ECO MIG är ett frågespel i fickformat, perfekt för bilresan, stranden eller en spelstund i sängen. Frågorna kretsar kring miljö, klimat och vår planet. 5 kr per spel går till WWF.
149:-

Spel för barn

Ett spel är perfekt att plocka fram när barnen kommer med det där "vi har inget att göra" igen. Här finns spel som barnen kan spela själva, men också spel som passar för hela familjen. Spel är en sysselsättning som passar både regniga dagar och inumhusmys under den mörkare perioden. Våra spel har dessutom den extra bonusen att de är gjorda av miljövänligt material, eller så handlar de om viktiga frågor som rör vår miljö, och hur vi ska ta bättre hand om vår jord.
Sök