På svenska  

Soldrivna leksaker

Solförmörkelse är inget problem för de här soldrivna leksakerna. Några av våra mest innovativa och roliga leksaker. För det funkar faktiskt med en stark lampa också. Men det roliga är naturligtvis att visa solens kraft, och få rotorbladen att snurra eller racerbilen att köra snabbt en solig sommardag. Lekfull pedagogik för nästa ekomedvetna generation. Skönt också att slippa köpa och byta batterier och försöka komma ihåg att lägga de gamla i batteriholken...

Ekologiskt drivhus
En stor ekolåda med fokus på miljö och ekologi som ger både glädje och kunskap. Lådan innehåller 14 olika experiment.
349:-
Soldriven insekt av trä
En soldriven insekt som lär barn om solenergi, elmotorer och mekaniska delar. Äntligen ett rolig sätt lära barn om solenergi och mekanik.
199:-
Soldrivet flygplan
Bygg ditt eget soldrivna flygplan med hjälp av de 24 delar av trä och måla sedan efter egen design och fantasi.
199:-
Soldriven bil
Tycker du om bilar och vill veta något om hur de kan drivas på förnybara energikällor som sol är denna bil något för dig!
249:-
Soldrivna rymdfarkoster
Att utforska rymden kan vara svårt, men med rätt verktyg kan man i fantasins värld göra stora vetenskapliga framsteg. Med denna 7 i 1 byggsats kan man bland annat bygga rymdstation, rymdbil, astronaut, ryndskepp, rymdhund.
199:-
Soldriven och uppladdningsbar bil
Du pluggar enkelt in bilen in i huset som omvandlar solenergi till elektrisk ström och laddar upp bilen. När bilen släpps från huset kommer bilen att köra. Levereras som byggsats.
179:-
Solåtervinnare
Återvinn gammalt material och använd fantasin för att skapa miljövänliga och pedagogiska leksaker. Med den här byggsatsen kan du bygga 6 olika leksaker som alla drivs av ren solkraft.
199:-
Solmekanik
Solar Mechanics visar barn fördelarna med ren energi. Med den soldrivna motorn kan du bygga sex olika modeller. På en grundläggande nivå lär man sig hur solenergi kan användas. Skapa till exempel en fläkt som automatiskt slås på när solen skiner på den. Du kan också skapa en vibrerande robot eller optiska illusioner. Naturligtvis behövs inga batterier
199:-
Soldrivet solsystem
Med det här roliga byggkitet bygger du ditt helt egna solsystem. Lär dig namnen på alla planeter och prata om vad som egentligen finns där ute i den spännande rymden. En riktig bonus är att solen innehåller en solpanel, som gör att planeterna roterar runt solen precis som i verkligheten.
199:-
Soldrivet tåg byggsats
Alle man ombord! Bygg ett eget soldrivet tåg som far fram i solljus eller under en stark lampa. Fascinerande, kul och lärorikt. Två stycken lok monteras tillsammans med den gemensamma motorn. Små ingenjörer lär sig hur solkraft kan användas för att driva en elmotor.
149:-
Solar Rover
Den unga ingenjören kan bygga denna coola bil som lär ut hur solljus omvandlas till energi. Tillsammans med de medföljande byggdelarna och en enkel läskburk är bilen klar till att köras på direkt solljus.
229:-
Solstrålande experiment
Med den här härliga sollådan kan du skapa en fungerande modell av en solugn och en solfångare. Man lär sig vikten av förnybar energi på ett roligt och unikt sätt. För varje såld box skänker tillverkaren 3% av förtjänsten till biståndsorganisationen Oxfams solugns- och vattenreningsprojekt i u-länder.
149:-
6 soldrivna leksaker - kit
Soldrivna leksaker i parti och minut! Med den här byggsatsen kan du bygga 6 olika leksaker som alla drivs av ren solkraft. Bygg tillsammans med mindre barn, eller för större barn som kan bygga själva. Inget klister behövs!
199:-
Miniliten solracer
En miniliten soldriven bil som får upp en väldans fart i direkt solljus. När ljuset når solpanelen omvandlar den energin till elektricitet som snurrar igång motorn och hjulen. Fascinerande och lärorikt för både små och stora barn.
159:-
Soldriven helikopter
En leksak som brukar impa på omgivningen! Rotorbladet snurrar fort i direkt solljus. När ljuset når solpanelen omvandlar den energin till elektricitet som snurrar igång motorn och bladet. Fascinerande och lärorikt för både små och stora barn.
199:-
Soldriven gräshoppa byggkit
Bygg en egen soldriven gräshoppa som börjar hoppa och dansa i solljus eller under en stark lampa. Fascinerande, kul och lärorikt.
99:-139:-
Soldrivet rotorblad (till Lego)
Ett soldrivet rotorblad som snurrar fort i solljus eller under en stark lampa. Kan byggas ihop med Lego. När ljuset når solpanelen omvandlar den energin till elektricitet som snurrar igång motorn och bladet. Fascinerande och lärorikt för både små och stora barn.
139:-
 

Experiment

Föregående12
Dynamo kretskort
Utforska kraften i grön och ren energi. Lär hur elektricitet genereras av en dynamo och hur olika...
 199:-  
Växthuslabyrint
Kan en växt finna sin väg genom en labyrint? Det låter omöjligt, men med detta prisbelönta...
 149:-  
Eko-forskning
Återanvänd saker i ditt hem för att skapa 7 vetenskapliga experiment. Till exempel en tornado...
 149:-  
Burk-kalkylator
Har batterierna tagit slut i din miniräknare? Inga problem! Med överblivna läskburkar (33cl) och...
 149:-  
Såpbubblor
Första såpbubblorna tillverkade av råvaror av ekologiskt ursprung. Behållaren är tillverkad av...
 39:-  
Kalejdoskop svamp
Kalejdoskop har fascinerat barn i många tider. Det här är ett rart och annorlunda litet...
 79:-  
Väderforskning
Skapa moln, experimentera med surt regn, utforska vattnets kretslopp, lär dig om luftströmmar,...
 149:-  
Gröna raketen
Bygg en egen miljösmart och kraftfull raket. Du behöver 2 PET-flaskor och en gammal tidning.
 149:-  
Saltvattendriven bränslecellsbil
Den minsta, billigaste och första bränslecellsbilen som drivs av saltvatten. Bilen lär barnen om...
 129:-  
Vinddriven ekocyklist - byggsats
En vinddriven ekocyklist som monteras exempelvis på cykelstyret eller där vinden ligger på. Se...
 149:-  
Föregående12

Leksaker som drivs av alternativ energi

Soldrivna leksaker är ett utmärkt sätt att visa barnen hur alternativ energi kan fungera. Vi har både soldrivna leksaker som är färdiga att börkja leka med oh experiment och byggkit som håller barnen sysselsatta en lång stund. Och finns det något roligare än att bygga ihop något själv och sedan testa hur det fungerar. Välj bland rena experimentkit, soldrivna fordon och djur som hoppar glatt i den energirika solen.
Sök