På svenska  

Ekologiska kritor & färg


Huvudfotingar och andra framstående artistiska uttryck är centrala i barnfamiljer. Vi är ständigt på jakt efter nya sätt att pyssla och skapa. Här hittar du kritor, pennor, färg och lera. Fina ritböcker har vi också. Och det blir ju inte sämre av att det är ekologiskt.
Min första kalender
En rolig ”kalender” av miljövänligt trä som du kan träna klockan, årstider och väderlek med.
249:-
Bygg stad med leklera
Bygg din egen stad av leklera eller trolldeg. Du får god hjälp av de här verktygen av miljövänligt och giftfritt trä.
199:-
Kreativa verktyg för leklera
Ett gäng roliga verktyg för att bygga och skapa stämplar och mönster med deg eller lera. I setet ingår 6 olika verktyg som alla är gjorda av miljövänligt trä.
199:-
Giftfritt papperslim ÖKO-testat
Äntligen ett giftfritt kontaktlim som kan användas på alla möjliga material och ytor. Dessutom ÖKO-testat med betyget "Bra val".
123-målarbok
En pedagogisk målarbok som väcker lusten att lära sig om siffror. Innehåller 28 sidor med härliga bilder att färglägga. Svanenmärkt och tryckt på ett kraftigt kvalitetspapper. Designad i Sverige.
Kritor av sojavax, 8 st
De här kritorna är tillverkade av naturligt sojabönvax. Färgerna är starka och klara och kommer från mineralpigment. Kritorna är utformade för att lära barn penngreppet på ett naturligt sätt.
49:-79:-
ABC-målarbok
Målarböcker kan man aldrig få för många av. Särskilt inte om de både är roliga och pedagogiska på samma gång. Det här är en målarbok som handlar om hela alfabetet. Den innehåller 28 sidor med bilder att färglägga, förstås hela vägen från A till Ö. Planschen är tryckt på Svanenmärkt papper, svenskdesignad och tryckt på ett miljöcertifierat tryckeri som tar sitt miljöansvar hela vägen.
Giftfritt kontaktlim ÖKO-testat
Äntligen ett giftfritt kontaktlim som kan användas på alla möjliga material och ytor. Dessutom ÖKO-testat med betyget "Bra val".
Pastellkritor
En metallbox med rejäla kritor i 10 olika nyanser. Fin färgavgivning och bara naturliga ingredienser. Passar både för den mindre och lite större konstnären.
110:-
Färgpennor med påfyllning
Fina tuschpennor med vattenbaserad färg. De kan fyllas på med vatten och därmed användas mycket länge. Färgen är gjord av naturliga råvaror, och kan lätt tvättas bort både från hud och textil (40 grader i maskin).
119:-
Stor box vattenfärger
En box med fantastiskt fina vattenfärger baserade på naturliga ingredienser. 12 fina färger som framställts med höga koncentrationer av naturliga växtextrakt.
169:-
Eko färgpennor
Giftfria färgpennor i vackra färger tillverkade av europeisk Lind. Paketet innehåller 12 färgpennor av obehandlad olakerad färg. Klassiska färgstift-pennor som är idealiska att rita och måla med.
109:-
Magiska pennor
Nio olika färger och en "magisk" penna. Kolla hur färgen ändras när du drar den magiska pennan över det du har ritat. Eller skriv hemliga meddelanden som magiskt framträder när du stryker över det med en färgad penna.
Vattenfärger
6 ekologiska och giftfria vattenfärger även lämpliga för äggmålning. Utvecklat och tillverkat i Tyskland sedan 1989. Filosofin hos företaget Ökonorm är att framställa miljövänliga, giftfria, kreativa material av högsta kvalitet, genom att använda långsiktigt hållbara material.
Konformade barnkritor
12 greppvänliga kritor gjorda av långsiktigt hållbara material som bivax och vegetabiliska oljor. En greppvänlig och fantasieggande krita för de mindre barnen. Skön att hålla i, och bryts inte lika lika lätt som vanliga kritor.
139:-
Textilkritor
Pimpa t-shirten, kalsongerna, mammas klänning eller din egen kudde kanske? 15 ekologiska och giftfria textilkritor i klara fina färger.
129:-
Leklera
Glutenfri leklera i skön ekologisk tappning. 4 färger: röd, gul, grön, blå. Kan användas som mjuk lera många gånger om, förutsatt att den läggs tillbaka i sin burk med lock på. Men också torkas till små beständiga konstverk.
119:-
Gatukritor
Gå loss på garageuppfarten! 7 st kritor för griffeltavlan eller kanske mest lämpliga för utelek. (För hopphagar och andra konstverk) Kanonbra färgavgivning och skön känsla i handen när du ritar.
Fingerfärg
Klassisk fingerfärg, miljövänlig, ökonorm certifierad och giftfri. Fyra färger: röd, gul, blå, grön. Förpackningar gjorda av återvunnet material. Miljötänket genomsyrar produktionen, från effektiv energianvändning till minimering av transporter. Glöm inte att fingerfärg funkar ypperligt för penselmålning och svampning eller stämpling också. Förkläde rekommenderas...
139:-
Vaxkritor
12 ekologiska kritor gjorda av långsiktigt hållbara material som bivax och vegetabiliska oljor. Mycket bra konsistens och färgavgivning. Dessutom tjusig eko-design med gröna omslag om kritorna.
119:-
 

Rita och måla på ett nytt sätt

Kritor, vattenfärg och lera tillhör basförrådet hos varje barnfamilj. Och det går att få tag på i var och varannan butik. Ofta ganska billigt producerade och därmed billiga att köpa. Dock blir kvaliten lidande. Vi erbjuder istället produkter av riktigt hög kvalitet, baserade på naturliga och ekologiska råvaror. Slitstarka, färgintensiva och fullkomligt tuggvänliga ritdon.
Sök