På svenska  

Miljösmart pyssel för barn

Pyssla vackert med papper och blommor. Några vackra maskrosor kan vara början på ditt eget herbarium. Vill du ha ännu mer miljövänligt pyssel? Då testar du Happy Mais, den helt ekologiska leksaken. För dig som älskar pärlpyssel är våra papperspärlor det självklara alternativet. Och att virka leksakerna alldeles själv till barnen ger dubbel glädje.

Blomkrukset
Låt barnen hjälpa till med trädgårdsarbetet. Med vår vackra trädgårdsväska upptäcker och utforskar barnen naturen.
349:-
Blomkrukset
Trädgårdsdags för hela familjen. Släpp in barnen i vårstöket med det här fina kruksetet av miljövänligt trä.
129:-169:-
Bygg stad med leklera
Bygg din egen stad av leklera eller trolldeg. Du får god hjälp av de här verktygen av miljövänligt och giftfritt trä.
199:-
Kreativa verktyg för leklera
Ett gäng roliga verktyg för att bygga och skapa stämplar och mönster med deg eller lera. I setet ingår 6 olika verktyg som alla är gjorda av miljövänligt trä.
199:-
Bakset
Pyssla loss med det här härliga baksetet. Vare sig du använder egen trolldeg eller köpt ekologisk leklera kan du skapa vad du vill med de här roliga redskapen.
189:-
Giftfritt papperslim ÖKO-testat
Äntligen ett giftfritt kontaktlim som kan användas på alla möjliga material och ytor. Dessutom ÖKO-testat med betyget "Bra val".
123-målarbok
En pedagogisk målarbok som väcker lusten att lära sig om siffror. Innehåller 28 sidor med härliga bilder att färglägga. Svanenmärkt och tryckt på ett kraftigt kvalitetspapper. Designad i Sverige.
Kritor av sojavax, 16 st
Fina kritor av naturligt sojavax i 16 vackra nyanser. Färgen kommer från mineralpigment. Kritorna är utformade som vackra stenar och bidrar till att lära barnet penngreppet på ett enkelt och naturligt sätt.
119:-
Kritor av sojavax, 8 st
De här kritorna är tillverkade av naturligt sojabönvax. Färgerna är starka och klara och kommer från mineralpigment. Kritorna är utformade för att lära barn penngreppet på ett naturligt sätt.
Djurdekaler - dekaler för flaskor och burkar
Med roliga dekaler kan du väcka liv i en gammal möbel, skapa leksaker av tomma kartonger, burkar eller flaskor. Det blir en ny lekmiljö i barnrummet eller nya leksaker av återvunnet material.
Träpärlor
Rejäla och färgglada pärlor av miljövänligt trä, målade med giftfria färger. Flera olika former och färger. Perfekt för pärlpyssel med de lite mindre barnen. De större barnen kan med fördel kombinera de stora pärlorna med våra mindre reko pärlor och papperspärlor.
229:-
Bygg din blomma
Den lille trädgårdmästaren får här chansen att pyssla om sin blomma ordentligt. Du kan till och med forma den som du vill då detta är ett byggkit. Det här är en leksak gjord av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
199:-
ABC-målarbok
Målarböcker kan man aldrig få för många av. Särskilt inte om de både är roliga och pedagogiska på samma gång. Det här är en målarbok som handlar om hela alfabetet. Den innehåller 28 sidor med bilder att färglägga, förstås hela vägen från A till Ö. Planschen är tryckt på Svanenmärkt papper, svenskdesignad och tryckt på ett miljöcertifierat tryckeri som tar sitt miljöansvar hela vägen.
Giftfritt kontaktlim ÖKO-testat
Äntligen ett giftfritt kontaktlim som kan användas på alla möjliga material och ytor. Dessutom ÖKO-testat med betyget "Bra val".
Rent bivax
Rent bivax för lek och pyssel. Med en bit bivax kan du trolla fram vilka former du vill. Skär blocket i bitar, värm i handen och forma det hur du vill. Ett naturligt och miljövänligt pysselmaterial som dessutom luktar gott.
Pastellkritor
En metallbox med rejäla kritor i 10 olika nyanser. Fin färgavgivning och bara naturliga ingredienser. Passar både för den mindre och lite större konstnären.
110:-
Färgpennor med påfyllning
Fina tuschpennor med vattenbaserad färg. De kan fyllas på med vatten och därmed användas mycket länge. Färgen är gjord av naturliga råvaror, och kan lätt tvättas bort både från hud och textil (40 grader i maskin).
119:-
Stor box vattenfärger
En box med fantastiskt fina vattenfärger baserade på naturliga ingredienser. 12 fina färger som framställts med höga koncentrationer av naturliga växtextrakt.
169:-
Pappersåtervinning
Nu kan du lära dig att återvinna och göra nytt papper med olika textur och mönster. Du kan skapa bokmärken, anteckningsblock, kort och mycket mer. Kitet innehåller 50 gram papper, en behållare för att göra pappret, nät, pensel, färgat garn, silkesblommor och band.
149:-
Verktygsset till majspyssel
Gör leken med byggmajs ännu roligare med denna uppsättning verktyg. Ett set som innehåller flera olika verktyg som används för att forma och skära med.
139:-
Kreativt pärlpyssel
Miljövänligt har aldrig varit vackrare! Använd papper för att göra färgglada, originella papperspärlor och smycken med detta pyssel set. Tillsammans med verktyget som medföljer blir vanliga pappersremsor en vacker, tätt rullad pärla som kan användas för att göra egna smycken och dekorationer.
149:-
Knappar och reglage - dekaler för möbler
De här roliga dekalerna är svensktillverkade och gjorda av PVC-fri plast. Med hjälp av dem kan du göra om möbler eller delar av barnrummet till något helt nytt och mer lekfullt.
Magiska pennor
Nio olika färger och en "magisk" penna. Kolla hur färgen ändras när du drar den magiska pennan över det du har ritat. Eller skriv hemliga meddelanden som magiskt framträder när du stryker över det med en färgad penna.
Konformade barnkritor
12 greppvänliga kritor gjorda av långsiktigt hållbara material som bivax och vegetabiliska oljor. En greppvänlig och fantasieggande krita för de mindre barnen. Skön att hålla i, och bryts inte lika lika lätt som vanliga kritor.
139:-
Textilkritor
Pimpa t-shirten, kalsongerna, mammas klänning eller din egen kudde kanske? 15 ekologiska och giftfria textilkritor i klara fina färger.
129:-
Leklera
Leklera i skön ekologisk tappning. 4 färger: röd, gul, grön, blå. Kan användas som mjuk lera många gånger om, förutsatt att den läggs tillbaka i sin burk med lock på. Men också torkas till små beständiga konstverk.
109:-
 
Happy Mais pysselalbum
Ett 16-sidigt album med underlag för att göra 2-dimensionella figurer. Detta är en Happy Mais pysselbok för de mindre barnen som ännu inte lärt sig att bygga 3-dimensionella figurer.
Happy Mais elefantbox
Fullproppad box med 60 liter Happy Mais (över 6000 bitar), 5 instruktions böcker, 25 mater-bi knivar, 25 natursvampar och 2 pysselalbum. Perfekt för klassrummet eller det stora kalaset. Happy Mais är en ny, kreativ och ekologisk leksak för fantasifullt pyssel. Fukta bitarna mycket lätt med vatten och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop dom hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer.
799:-
Happy Mais minipåse
Nu finns Happy Mais i fiffiga minipåsar. Bygg ett eget djur, en julgran, solen, bilar eller flygplan! Happy Mais är en ny, kreativ och ekologisk leksak för fantasifullt pyssel. Fukta bitarna mycket lätt med vatten och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop dom hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer.
Happy Mais borg
Bygg ditt eget fort av ekologiskt Happy Mais. 12 liter HappyMais i olika färger. En utförlig illustrerad manual & ett "skelett" i kartong. Happy Mais är en ny, kreativ och ekologisk leksak för fantasifullt pyssel. Fukta bitarna mycket lätt med vatten och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop dom hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer.
239:-
Funmais flygplan
300 bitar Funmais i olika färger för att bygga flygplan och andra figurer med. Funmais är en kreativ och ekologisk leksak för fantasifullt pyssel. Fukta bitarna mycket lätt med vatten och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop dom hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer.
159:-
Funmais mellanbox
Hela 400 bitar Funmais att leka med. Fukta bitarna mycket lätt med vatten och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop dom hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer.
149:-
Funmais dinosaurier
Bygg dinosaurier med funmais. Setet innehåller 200 byggbitar i grönt, rött och gult. Byggmaterialet är biologiskt nedbrytbart vilket innebär att du kan slänga det på komposten när det är förbrukat. Fukta bitarna mycket lätt med vatten och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop dom hur du vill.
139:-
Happy Mais dekorera
7 liter HappyMais. Skapa blommor, gratulationskort, placeringskort, fotoramar och smycken. Happy Mais är en ny, kreativ och ekologisk leksak för fantasifullt pyssel. Fukta bitarna mycket lätt med vatten och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop dom hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer.
159:-
Funmais stor box
1600 bitar Funmais, Mater-Bi kniv samt en natursvamp att fukta bitarna mot. Funmais är en kreativ och ekologisk leksak för fantasifullt pyssel. Fukta bitarna mycket lätt med vatten och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop dom hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer.
229:-

MIljösmart pyssel för barn och vuxna

Alla älskar väl att pyssla? Det enda som sätter gränserna är bara fantasin och så lite bra pysselmaterial förstås. Hos oss på Ekokul hittar du massor av bra pyssel, för vi älskar själva att pyssla och kan bara inte motstå så här bra grejor. Förstås är de alltid miljösmarta, det är det som är hela poängen.

Share
Sök