På svenska  

Plastleksaker med miljötänk?

Ja visst är det möjligt. Hos Ekokul hittar du coola och säkra plastleksaker av återvunnet material med fin design och miljötänk rakt igenom. Testa också Plasticks och gör dina egna återvunna och återvinningsbara leksaker. Kreativt, smart och kul - bara bra leksaker!

Båtkanna
En superfiffig badleksak som är båt och vattenkanna på en och samma gång. Helt igenom gjord av återvunnen plast. Leksakerna har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
169:-
Hinkset
Ett grönt hinkset med cool design. Gå loss i sandlådan eller på stranden med miljösmarta grävdon av återvunnen plast. Leksakerna har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
199:-
En snurrig bitring
En fascinerande. klurig och pillvänlig bitleksak som räcker som sysselsättning en riktigt lång stund. Plattorna har olika form, färg och känsla för att stimulera sinnena riktigt ordentligt. Tillverkad av återvunnen plast helt fri från skadliga ämnen.
159:-
Ubåts-skopa
En superkul badleksak i form av en ubåt. Den har handtag och en öppning längst fram som gör att den kan användas för att skopa upp vatten. Propellern snurrar och du kan lyfta av toppen för att rengöra den enklare.
169:-
Stapelmuggar
De här fina stapelmuggarna kan du använda på en mängd olika vis. Stapla på höjden eller i varandra. Plaska på och häll i badkaret. Eller bjud dina låtsaskompisar på något svalkande. Muggarna är numrerade i botten. De är tillverkade av återvunnen plast garanterat fria från alla skadliga ämnen.
159:-
Lekservis
Får det lov att vara lite grönt te? En klassisk lekservis med cool eko-design. Heltigenom gjord av återvunnen plast. Leksakerna har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
279:-
Ficklampa pingvin
Ficklampor är bra allround leksaker för alla barn. Passar för detektivlekar, mörker- och skattjaktslekar, eller till exempel fina ljusshower på kvällskvisten. Den här ficklampan har ett extra plus: Du laddar den med egen handkraft. Klimatsmart, kul och lärorikt. Att den ser ut som en gullig pingvin gör ju inget heller...
129:-
Matservis
Duka fint och servera en grön middag till kompisarna, familjen eller kramdjuren. Greentoys är de första leksakerna i världen som är gjorda av återvunnen plast, närmare bestämt amerikanska mjölkförpackningar ("jugs"). Leksakerna har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
279:-
Återvinningsbil
Lek och lär om återvinning för att se till att mamma och pappa sorterar rätt! Sortera glas, metall och papper i din egen lilla recycling bil. Som dessutom är gjord helt igenom av återvunnen plast. Leksakerna har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
279:-
Stapla
Den gröna leksaken "Stapla" tar en klassisk leksak och gör det hela säkrare och mer lekfullt. De åtta stapelbara klossarna ger den lilla byggnadsingenjören utrymme att använda sin fantasi. De minsta utvecklar hand-öga-koordination och lär sig känna igen olika färger.
149:-
Nyckelringsskallra
Det här är en riktigt klassisk babyleksak. En ring med färgglada nycklar att rocka loss med när andan faller på. Det är underhållning för alla sinnen, det rasslar och låter, och nycklarna har olika glada färger och former.
129:-149:-
Knappar och reglage - dekaler för möbler
De här roliga dekalerna är svensktillverkade och gjorda av PVC-fri plast. Med hjälp av dem kan du göra om möbler eller delar av barnrummet till något helt nytt och mer lekfullt.
Färja
Skepp ohoj! Låt de två fina bilarna köra på och sen är den här färjan redo att ut mot nya äventyr. En fin leksak som funkar lika bra i vatten som på torra land. Det här är en leksak från fina Greentoys, tillverkad av återvunnen plast.
279:-
Den lille kocken
Köksredskap för den lilla gröna kocken. En perfekt köksleksak att underhålla sig med medans mamma och pappa lagar middag. Greentoys är de första leksakerna i världen som är gjorda av återvunnen plast. Leksakerna har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
179:-
Dumper
En klassisk dumper med cool eco-design. Flaket kan tippas och luckan öppnas. Helt igenom gjord av återvunnen plast. Leksakerna har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
279:-
Brandbil
Ryck ut för att rädda den klättertokiga grannkatten med en riktigt snygg brandbil. Och släck några bränder på vägen… Det här är marknadens mest miljösmarta brandbil. En garanterad favorit både hos mottagare och givare. Gjord av återvunnen plast. Genomtestad och fri från skadliga ämnen.
279:-
Klossar av återvunnen plast
Våra kunder har ofta efterfrågat ekologiskt lego. Här är svaret. Rejäla bitar för de mindre barnen, som påminner om stora legoklossar. Gjorda av återvunnen plast och kontrollerat fria från skadliga kemikalier.
249:-
Klassisk sportbil      (röd eller blå färg)
Skaffa dig ett eget miljövänligt vrålåk i klassisk stil. Tillverkad av återvunnen plast, utan några metalldelar alls. Testad på alla upptänkliga vis för att garantera att den är totalt säker och fri från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
129:-
Nyckelring skallra
En babyleksak som är underhållande på alla sätt och vis. Tre färgglada nycklar fästa på en ring. En leksak som är ypperlig att skramla med, pilla och gnaga på och kasta hejvilt omkring sig efter behag.
129:-
Sjöflygplan
Ett coolt och rejält sjöflygplan som passar både på land och för vattenlek. Skönt och lätt att hålla i med en autentiskt snurrande propeller. Gjort av miljösmart och säker återvunnen plast.
199:-
Traktor med släp
Skördedags på den ekologiska bondgården? Bara att köra igång traktorn och dra ut på fälten! Små bönder kan roa sig lång tid med den här rejäla traktorn från Greentoys. Snurrande stora hjul och ett släp som du kan lasta vad du vill på och koppla på och av.
229:-
Ficklampa hund
Barnficklampa i form av en hund. En kul leksak som kan användas på många sätt. Det smarta med den är att du inte behöver leta efter nya batterier hela tiden, eftersom den laddas med handkraft.
129:-
Ficklampa tiger
Ingen rädder för tigern här. För han är ju jättesöt och dessutom en rolig ficklampa som drivs med handkraft. Du pumpar upp energi med ett handtag och sen lyser den riktigt länge.
129:-
Ficklampa anka
Den här barnficklampan är utmärkt att spöka med, spexa med eller bara använda för att den är praktisk. Den laddas genom att du pumpar på ett handtag. Ju mer du pumpar ju längre räcker ljuset. Miljösmart och superkul.
129:-
Ficklampa apa
En ficklampa för barn som du inte behöver byta några batterier på. Du pumpar nämligen upp den med handkraft och sen lyser den lilla apan upp när du trycker på knappen.
129:-
Ficklampa gris
Man skulle kunna tro att det här är en helt vanlig gris. Men inuti det rara höljet döljer sig en smart mekanism som gör att du kan ladda upp ficklampan med din egen handkraft. Sen lyser den riktigt länge och är både kul och praktisk.
129:-
Ficklampa panda
Det här är en rejäl och rolig ficklampa för alla klimatsmarta små gynnare. Ficklampan drivs med handkraft vilket gör att du inte behöver ränna iväg efter nya batterier stup i kvarten.
129:-
Ficklampa kossa
Att kossor kunde vara lysande hade du ingen aning om, eller hur? Denna barnficklampa är inte bara gullig utan miljösmart. Inga batteribyten så långt ögat når eftersom den drivs av rörelseenergi. Du laddar helt enkelt upp den genom att trycka på ett handtag. En riktigt rolig leksak för de mellanstora barnen.
129:-
Grön frisbee
Lattja loss i sommarsolen med en miljösmart frisbee. Härligt grön både till färgen och miljösmart tillverkad av återvunnen plast. Leksakerna har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
Verktygslåda
Supercool snickarlåda. Innehåller alla klassiska verktyg. Helt igenom gjord av återvunnen plast. Leksakerna har blivit testade på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra och fria från skadliga ämnen som till exempel ftalater och bisphenol.
249:-279:-
Ficklampa grönt monster
Ett klurigt grönt monster med inbyggd ficklampa. Ficklampan är dessutom handdriven så du slipper byta batterier. En ficklampa för barn är både en kul leksak och praktisk pryl.
129:-
Ficklampa 3-ögat monster
En härligt tokig ficklampa för barn som du inte behöver byta batterier på. Ficklampan pumpas helt enkelt upp med handkraft. Det här rara lilla monstret är perfekt att sällskapa med när man vill berätta spökhistorier under en filt.
129:-
Ficklampa gul alien
En alldeles lysande liten utomjording som är en handdriven ficklampa för barn. Du pumpar upp den med handkraft och sen lyser den länge. Ficklampor är alldeles utmärkta leksaker för barn, och just den här är praktiskt fri från batteribyten.
129:-
Den gröna pizzan
Mamma mia, leksaksmaten har gått och blivit miljövänlig! Bjud på en helt grön pizza och välj dina egna pålägg. Komplett med pizza-slicer och allt. Tillverkad av återvunnen plast garanterat fri från alla skadliga ämnen.
279:-
Raket
Bli din egen astronaut med den här miljösmarta raketen. Det är en av Green toys rejäla leksaker tillverkade av återvunna mjölkförpackningar, testad på alla sätt för att garantera att det är en miljövänlig och giftfri leksak.
239:-
Sallads-set
Frossa i grönt med det här fina setet av återvunnen plast. För den matlagningsintresserade miljöanhängaren är naturligtvis grönsaker en självklar del i leken. Tillverkad av säker och genomtestad återvunnen plast.
189:-
Flygplan
Flyg med detta supercoola flygplan tillverkat av återvunna mjölkförpackningar! Planet är ensitsigt och har en snurrande propeller, ett landningsställ och rundade vingar. Designen gör den lätt att hålla i, även för ett litet barn. Tillverkad av miljösmart och säker återvunnen plast.
199:-
Bygg en bukett
Bygg en bukett, eller varför inte en hel rabatt? Kombinera färger och former precis hur du vill och skapa en vacker dekoration. Det här är en finurlig leksak från fina Green toys. Den är gjord av plast från 100% återvunna mjölkflaskor
249:-
Den gröna mackan
Sugen på en läcker Dagobert-macka eller saftig hamburgare? Bjud familjen på deras favoritkombination av bröd och massor av olika pålägg. Tillverad av återvunnen plast garanterat fri från alla skadliga ämnen.
169:-
Ficklampa pirat med piratkrok
Segla piratskepp och leta efter nergrävda skatter i nattens mörker med hjälp av en rolig piratficklampa. Ficklampan laddas med handkraft genom att veva.
129:-
Vattenkanna med redskap
Perfekt för trädgården och även kul på stranden. Detta är en klassisk vattenkanna med 2 tillhörande trädgårdsredskap som fungerar lika bra i sandlådan som i badkaret.
199:-
Ficklampa pirat med skägg
Segla piratskepp och leta efter nergrävda skatter i nattens mörker med hjälp av en rolig piratficklampa. Ficklampan laddas med handkraft genom att veva.
129:-
Ficklampa pirat med vit tröja
Segla piratskepp och leta efter nergrävda skatter i nattens mörker med hjälp av en rolig piratficklampa. Ficklampan laddas med handkraft genom att veva.
129:-
Dumper med chaufför
Den här dumpern är precis rätt för små händer. Tillsammans med dumpern kommer också en söt bulldog som sliter hårt för att få fram sin last till arbetsplatsen.
199:-
Tåg med vagnar
Alle man ombord! Detta är ett rejält tåg som tar dig med på det ena äventyret efter det andra. Leksaken har blivit ordentligt genomtestad för att garantera dess säkerhet.
299:-
Hjullastare
Hjullastaren är en rolig leksak från det medvetna företaget GreenToys och ingår i en serie leksaker för de mindre barnen. I serien finns även en cementbil och en dumper.
199:-
Räddningsfartyg med helikopter
Ryck ut och rädda nödställda på sjön med den här roliga badleksaken från fina Green toys.
349:-
Djurdekaler - dekaler för flaskor och burkar
Med roliga dekaler kan du väcka liv i en gammal möbel, skapa leksaker av tomma kartonger, burkar eller flaskor. Det blir en ny lekmiljö i barnrummet eller nya leksaker av återvunnet material.
Cementbil
Fyll den fina cementbilen och leverera din last till byggarbetsplatsen där nya sandslott byggs. Allt som behövs är vatten och sand. Miljötänket genomsyrar hela företaget som står bakom denna leksak.
199:-
Cupcake lekset
Baka baka liten kaka med den här fina och miljösmarta köksleksaken från Green toys.
259:-
Spisplatta
En spisplatta i läcker design med både kokplattor och stekhäll. Komplettera med köksredskapen "Den lille kocken" och laga en riktig go middag.
119:-199:-

Plastleksaker som faktiskt är bra

Plastleksaker som är riktigt bra finns faktiskt. Vi har samlat de bästa varianterna av återvunnen, kvalitetssäkrad och giftfri plast, samt leksaker av kompositmaterial som också de är säkra, giftfria och innovativa. Det här är rejäla plastleksaker som barnen kan köra hårt med. Dessutom med en läcker design som tilltalar både barn och vuxna.

Share
Sök