På svenska  

Pipmugg för barn som lär sig dricka


En pipmugg är ett bra mellansteg mellan nappflaska och vanligt mugg eller ett glas. Det lär barnet att dricka självt, utan att det blir en massa onödigt spill och kladd. En pipmugg kan vara utformad på olika sätt, men gemensamt är att den ska ha en inbyggd funktion för spillstopp eller i alla fall ett begränsat flöde som gör att allt inte kommer ut på en gång. Det finns mängder av olika pipmuggar på marknaden. Hos oss hittar du varianter i glas, rostfritt stål och säker återvunnen plast, samt tillbehör till nappflaskor som gör att du kan förvandla flaskan till en pipmugg när det är dags.
Pipmugg i rostfritt stål
Pipmugg av rostfritt stål med silikonhölje i klara färger från Kid basix. En smart sugrörsformad pip som rekommenderas av tal- och utvecklingspedagoger. Handtaget är avtagbart och med flaskan följer både skyddslock och transportplugg som kan användas vid resor för att hindra att innehållet skvimpar ut. Flaskan är också diskmaskinssäker.
199:-
Miljösmart pipmugg 2-pack
En klassisk pipmugg som du minns den från din egen barndom kanske. Med en stor skillnad: Pipmuggen kommer från Re-play och tillverkas av miljösmart återvunnen plast från mjölkförpackningar. En silikoninsats gör den spillfri och lätt att dricka ur. Flaskorna är förstås också grundligt testade och fria från skadliga ämnen.
149:-
Allt i ett paket med termosnappflaska (270ml)
Ett jättebra startset att ge bort eller köpa till sitt eget barn. I setet ingår en OrganicKidz termosnappflaska av rostfritt stål, 3 flasknappar, drickpip, rostfritt lock, handtag och skruvlock.
379:-
Lifefactory Sippy Cap (2-pack)
Gör enkelt om din Lifefactory nappflaska till en pipmugg när ditt barn växer. Med Lifefactorys sippy caps kan barnet öva sig på att dricka mera vuxet, och du slipper spill tack vare det inbyggda stoppsystemet.
129:-
Reservdelar till pipmugg i rostfritt stål
Reservdelar till din Kids Basix Safe Sippy pipmugg. Finns i två varianter: "Ventiler & packningar", "Skyddslock, ventil, 2 sugrör och transportplugg". Fri från BPA och ftalater förstås.
 

Pipmugg är en bra övergång


När barnet börjar visa tecken på att vilja dricka självt är det ett bra tillfälle att lämna nappflaskan och gå över till en pipmugg. Man kan visserligen erbjuda barnet en vanlig mugg eller ett glas, men det blir lugnare och tryggare för barnet om det kan känna att det bemästrar att dricka själv utan att spilla på sig en större del av vätskan samtidigt. En pipmugg kan du köpa för att ha endast som pipmugg. Men du kan också välja en nappflaska från början som ger möjligheter att bygga om till en pipmugg. Det görs enkelt med en insats som säts på flaskan. Det finns pipmuggar både med och utan handtag, och det är nog upp till det individuella barnet vad det gillar bäst.
Sök