På svenska  

En nallebjörn blir barnets bästa vän


Vem vill inte ha sin egen nallebjörn? Det är ett klassiskt gosedjur och en leksak som brukar hänga med högt upp i åldrarna. Till och med vuxna brukar behålla sin barndoms nallebjörn, som kanske pryder sängen i det egna hemmet.

Hos oss hittar du inte bara nallebjörnar, utan en uppsjö lika gosedjur som har en sak gemensamt: De är antingen ekologiska eller gjorda av Ökotex märkt material. Detta eftersom särskilt små barn är känsliga för  rester av kemikalier som förkommer i konventionellt prducerade gosedjur och nallebjörnar. Det hanldar om rester från besprutad bomull och kemikalier som tillsätts i textilindustrin. Men också flamskyddsmedel som är vanligt förekommande.

När du väljer en ekologisk nallebjörn slipper du detta ch kan känna dig trygg när ditt barn trycker sitt gosedjur tätt intill sig dygnet runt.

Babyboll hund
En mysig babyleksak av ekobomull i form av en hundboll, komplett med gulliga, pillvänliga öron.
195:-
Mjukt ekolamm
Ett mysigt gosedjur av ekologisk bomull för de mindre barnen. Lammet är utrustat med en träring som funkar både för lek och som bitring.
269:-
Mjuk ekovovve
Vår kramgoa hund från EverEarth är en sann vän och följeslagare. Den ger mjuka kramar och garanterar en rogivande tupplur efter en spännande dag.
269:-
Snuttefilt kanin
Ett härligt snuttedjur av mjuk ekologisk bomull. En kanin som både ställer upp som lekkompis och tröstande vän.
229:-
Snuttefilt björn
En söt och gosig snuttefilt med bitring tillverkad av mjuk ekologisk bomull av hög kvalitet som är perfekt för stora kramar. Bomullen är GOTS-certifierad och bitringen är tillverkad av FCS-certifierad bok.
229:-
Franck & Fischer mysig elefant
Den här rara elefanten kommer från fina Frank & Fischer. Den är gjord av mjuk och ren ekobomull.
249:-
Franck & Fischer elefantskallra
En mjuk och lätt babyskallra av ekologisk bomull. Lätt att greppa och utvecklande för alla sinnen är den här lilla filuren.
179:-
Ekosnutte rosa
En mjuk och gullig snutte som garanterat blir en bästis. Gjord av ekologisk bomull och fair trade tillverkad.
149:-
Ekosnutte turkos
Ett snuttedjur som man faller pladask för, inte sant? Den här glada blå björnen är gjord helt igenom av ekologisk bomull och fair trade tillverkad.
149:-
Ekosnutte brun
Dags för det första snuttedjuret till den nya familjemedlemmen? Den här glada lilla ekologiska björnen vill gärna följa med hem.
149:-
Mjuk ekodocka kanin
Den här söta kaninen kan man knappast undgå att falla för. Det är en säker leksak och gosedjur för alla barn, gjord helt igenom av ekologisk bomull.
269:-
Mjuk ekodocka ekorre
Det här är en söt liten ekorre som gärna vill flytta hem till ett leksuget barn. Det är en säker och giftfri leksak som är gjord av ekologisk bomull.
269:-
Mjuk ekodocka räv
En mysig räv att krama hårt både dag och natt. Och den är inte bara söt, den är helt giftfri och säker för de minsta, då den är gjord av ekologisk bomull.
289:-
WWF gråvit hamster
Hamstrar är gulliga djur, även om de ibland kan vara ganska busiga. Men den här hamstern är något hanterligare och gosvänlig så det förslår. Storlek 16,5 cm.
199:-
Franck & Fischer apsnutte
En rolig och mysig snutte med ett litet aphuvud. Snutten äkön att gosa med och rolig att pilla med för skojs skull. Snutten är gjord av ekologisk bomull och designad av danska Frank Fischer.
229:-
Franck & Fischer rävsnutte
En snutte är ditt bästa trolleritrick när tålamodet tryter. Bara att fiska fram ur väskan och trösta den ledsna med. Den här snutten är gjord av ekologisk bomull infärgad med Ökotex märkt färg.
229:-
Ekologisk nallebjörn
Teddybjörnen Fredriksson goes eco! En klassisk nallebjörn i miljö- och barnvänlig tappning. Gjord av ekologisk bomull. Stoppning av ren ull.
399:-
 

Barnets första nallebjörn


Det lilla barnet är extra utsatt för skadliga och hormonstörande ämnen. Det är därför extra viktigt att barnets första leksaker är så rena som möjligt och fria från dessa typer av ämnen. När det gäller gosedjur ska du välja en nallebjörn som helst är gjord av ekologisk bomull, gärna stoppad med ull. Det innebär att du slipper rester av besprutningsmedel från konventionella bomullsodlingar, kemikalier som används i textilindustrin samt flamskyddsmedel. En nallebjörn innebär mental trygghet för det lilla barnet. Vi vill ta det ett steg längre och erbjda gosedjur som är helt trygga även med tanke på hälsa och miljö.
Sök