På svenska  

Happy Mais
- den helt ekologiska leksaken

Happy Mais är ett helt nytt kreativt byggmaterial, gjort av Mater-Bi, baserat på majsstärkelse och helt biologiskt nedbrytbart. Det innebär att du kan slänga Happy Mais på komposten när det är förbrukat. Det är färgat med milda och helt ofarliga livsmedelsfärger. 

Det är enkelt att pyssla med Happy Mais. Fukta bitarna mycket lätt mot en svamp och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop Happy Mais hur du vill. Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer. Inget kladd, inget krångel, bara kul! Barnens skapelser blir till roliga leksaker som kan användas under längre tid.

Happy Mais tillverkas i Italien av företaget Ecotoys®. Det startades av två entreprenörer som under många år har ägnat sig åt att utveckla miljövänliga leksaker och som samarbetar med ett antal ideella organisationer. 


Vanliga frågor

Kan alla bygga Happy Mais?
Happy Mais rekommenderas inte för barn under 3 år. Mindre barn har större glädje av att bygga Happy Mais som 2-dimensionella bilder baserade t ex på ett album som du kan få hemskickat via mail (kontakta oss på
info(@)ekokul.se). (pdf-format) När de blir större och mer vana att bygga med Happy Mais börjar de själva experimentera med 3-dimensionella figurer.

Hur mycket ska jag fukta HappyMais?
För att HappyMais ska fungera bäst ska du bara fukta bitarna lite grann. De får inte bli alltför våta, då kan de börja lösas upp i kanterna. Använd en våt svamp att fukta bitarna på.

Färgar Happy Mais av sig?
Happy Mais färgar av sig mycket lite när det blir fuktigt, främst på fingrarna. Använd för säkerhets skull en duk eller papper som underlag. Happy Mais är färgat med livsmedelsfärger. Därför är det helt ofarligt och mycket lätt att tvätta bort färg med tvål och ljummet vatten, eller på låg temperatur i tvättmaskinen. Fukta inte klossarna med tungan, utan använd alltid en våt svamp.

Kan man använda Happy Mais flera gånger?
Ja, men det beror på hur mycket det har använts, hur klossarna har skurits och fuktats. Om de har fästs på papper kan de inte återanvändas. Happy mais kan komposteras eller t ex lämnas som trädgårdsavfall på återvinningsstation, eftersom det är biologiskt nedbrytbart. 


Tips


Happy Mais kan fästas på en mängd olika material/ytor: glas, papp, trä etc. Du kan bygga pussel, hus eller slott, använd en kartong som grund för att göra en stabil konstruktion.

Eller använd albumet (i pdf-format) som du kan få via mail. (I den stora boxen ingår ett tryckt exemplar av albumet). I albumet finns teckningar som kan fyllas i med Happy Mais för att skapa 2-dimensionella bilder. Skicka oss ett mail på
info(@)ekokul.se och be om albumet så skickar vi det direkt!

Till julen kan du göra juldekorationer direkt på fönstren med hjälp av Happy Mais. Kom ihåg att alla ytor som Happy Mais ska fästas på måste vara torra.

Du kan knåda och forma Happy Mais med händerna, och till och med riva det (med händerna eller ett rivjärn) för att skapa något som liknar till exempel snö eller sand.

Happy Mais kan fästas på grenar för att skapa dekorationer eller göra miniatyrträd.

Happy Mais till födelsedagskalaset! Ett kul alternativ till kalasaktivitet – samla barnen runt bordet och bygg Happy Mais tillsammans. Låt barnen skapa fritt eller föreslå teman där barnen kan bygga t ex varsitt träd, djur, hus, bil etc.
 
Sök