På svenska  

Om ekologiska kramdjur

Alla våra ekologiska kramdjur är greppvänliga, med enkla, tydliga former. De är gjorda av hållbara material, innehåller inga smådelar och har förstärkta sömmar. Allt för att små barn ska kunna slita och tugga i dem så mycket de orkar. Kramdjuren är CE-godkända för barn under 3 år.

Ekologisk bomull
Kramdjuren är gjorda av ekologisk SKAL-certifierad bomull. SKAL är en holländsk kontrollorganisation av ekologiskt odlade produkter. SKAL motsvarar vår svenska KRAV-märkning.

Bomullen är producerad helt utan kemisk gödning eller bekämpningsmedel och beredd utan kemiska tillsatser, vilket är bra för både bomullsodlarens hälsa, konsumenten och vår miljö.

Färgerna är de ursprungliga bruna eller beiga nyanserna från färgväxande ekologisk bomull.

Ull anpassar sig lätt till barnets kroppstemperatur och absorberar dofter, vilket ger en extra trygghetskänsla. Därför rekommenderas den här typen av babyleksaker bland annat till för tidigt födda barn. Föräldrarna bär kramdjuret nära sin egen kropp under en dag. Det absorberar då förälderns doft, och kan sedan ges till ett barn som ligger i kuvös.

Skötselråd
Tvättas i 30 grader

Ull
De flesta av kramdjuren är stoppade med ull. Ull brinner inte och behöver därför inte flamskyddsbehandlas. (Många andra gosedjur är stoppade med flamskyddsbehandlad vadd.)

 

Sök