På svenska  

Miljösmarta köksleksaker & matleksaker


Laga till en riktigt nyttig middag med hjälp av Ekokuls köksleksaker. Miljösmarta material, säkra och rejäla leksaker är det vi erbjuder.
Grönsaker med skärbräda och kniv
Lär dig att skala och skiva med trä- och tyggrönsaker. I detta set finns allt som behövs för att få till en god sallad.
249:-
Espressomaskin
Roligaste leksaken för dig som älskar att hänga på café. En komplett espressomaskin i trä.
699:-
Cupcake lekset
Baka baka liten kaka med den här fina och miljösmarta köksleksaken från Green toys.
259:-
Matservis av gummiträ
Bjud på finmiddag med en riktigt fin matservis för barn. Av miljövänligt trä, målat med giftfria färger.
229:-
Bakset
Pyssla loss med det här härliga baksetet. Vare sig du använder egen trolldeg eller köpt ekologisk leklera kan du skapa vad du vill med de här roliga redskapen.
199:-
Spisplatta
En spisplatta i läcker design med både kokplattor och stekhäll. Komplettera med köksredskapen "Den lille kocken" och laga en riktig go middag.
119:-199:-
Mat & dryck set
Härliga matleksaker av trä som du kan leka affär med eller ställa till med dina egna matbestyr. Tillverkade av miljövänligt återvunnet trä och målade med giftfria färger. Från fina Plantoys.
199:-
Köksredskap av metall
Ett superset med köksleksaker av miljövänligt gummiträ och metall. Perfekt för middags och restauranglekar som alla barn älskar.

I setet ingår stekpanna, gryta med lock, stor gryta och två träredskap. Vad blir det för mat?
229:-
Spis med kastrull och stekpanna
Vilket barn drömmer inte om en alldeles egen kökshörna? Den här spisen med ugn och vridbara knappar är grunden till oändliga roll-lekar. Att den är gjord av miljövänligt trä gör ju inte saken sämre.
699:-
Spaghettitallrik
En tallrik spagetti sitter alltid bra när man är hungrig. Eller när man är leksugen för den delen. Den här roliga matleksaken tar fram den lille kocken i barnet och leken kan varieras i all oändlighet. Leksaken är gjord av miljövänligt trä och målad med giftfri färg.
169:-
Brunchtallrik
Det här setet lockar fram servitören i barnen. Kanske har du turen att få lite frukost på sängen till helgen? Matleksaker är leksaker som man aldrig tröttnar på. Just den här är gjord av miljövänligt trä och målad med giftfria färger.
199:-
Fruktbricka
En riktig vitamininjektion är den här leksaken. Matleksaker är riktigt poppis bland småttingar, och varför inte passa på att smyga in lite bra kostlära med nyttig frukt? Den här leksaken är gjord av miljövänligt trä och förstås målad med giftfri färg.
179:-
Bygg en bukett
Bygg en bukett, eller varför inte en hel rabatt? Kombinera färger och former precis hur du vill och skapa en vacker dekoration. Det här är en finurlig leksak från fina Green toys. Den är gjord av plast från 100% återvunna mjölkflaskor
249:-
Teset med koppar och kanna
En fin teservis i rent, lent trä. Två koppar, kanna, mjölkkanna, sockerskål och tepåsar. Leksaken är tillverkad av miljövänligt gummiträ som kommer från plantager där kontinuerlig återplantering sker.
269:-
Grytset av trä
Att slamra med grytor och köksredskap är en favorit för många barn. Jättekul med de riktiga prylarna från köket förstås. Men leksaksgrytor har sin speciella charm, dom är ju dina alldeles egna.
249:-
Frukost på sängen
Vad mysigt att bli bjuden på frukost på sängen varje dag. En rolig lek för barn och väldigt bekvämt för föräldrarna :-). Det här är en miljövänlig träleksak som är målad med vattenbaserade, giftfria färger.
269:-
Brödrost
Aldrig mer brända brödskivor! Med den här brödrosten får man alltid det perfekta resultatet. Med inbyggd timer flyger bröden upp när de är klara, perfekt gyllenbrunt rostade. Gjort av miljövänligt gummiträ. Målad med giftfria färger.
229:-
Kassaapparat
Butiksbiträde är alla barns favoritjobb. Scanna in varorna, räkna ut priset och ta enkelt betalt med kort eller kontanter. Givetvis allt på kvitto. Köp till våra matlådor frukt & grönt och öppna din egen grönsaskbutik. Gjort av miljövänligt gummiträd. Målad med giftfria färger.
269:-
Grönsaksbrickan
Introducera den lille kocken för nyttiga och välsmakande grönsaker. Grönsakerna kan serveras som de är eller delas med kniven som följer med. Tillverkade av miljövänligt gummiträ och målade med giftfria färger.
179:-
Grönsakslåda
Nu kan lillen bjuda hela familjen på en vegetarisk måltid. I den fina trälådan finns allt som behövs för en meningsfull sysselsättning medan mamma och pappa får fram middagen på bordet. Maten kan delas med hjälp av träkniven och sätts ihop igen med kardborreband. Gjort av miljövänligt gummiträ.
229:-
Den gröna mackan
Sugen på en läcker Dagobert-macka eller saftig hamburgare? Bjud familjen på deras favoritkombination av bröd och massor av olika pålägg. Tillverad av återvunnen plast garanterat fri från alla skadliga ämnen.
169:-
Den gröna pizzan
Mamma mia, leksaksmaten har gått och blivit miljövänlig! Bjud på en helt grön pizza och välj dina egna pålägg. Komplett med pizza-slicer och allt. Tillverkad av återvunnen plast garanterat fri från alla skadliga ämnen.
279:-
Fruktlådan
Dags för fruktstund! Den hälsomedvetne lille kocken bjuder naturligtvis hela familjen på frukt & grönt. Gjort av miljövänligt gummiträ. När träden slutat ge gummi avverkas de och nya träd planteras. Av materialet gör man fina och rejäla produkter som leksaker. Målad med giftfria färger.
229:-
Bakredskap
Ett bakset från välkända PLANTOYS. Använd redskapen för att förbereda och baka en läcker gräddtårta eller varför inte några smarriga blåbärsmuffins. Mät, blanda, mixa, smaka av...mums.
189:-

Bara bra matlksaker och köksleksaker

En av de vanligaste rollekarna bland barn är att laga och servera mat av alla sorter. Det är en kreativ lek som utvecklar både sociala och motoriska färdigheter. Visst kan man leka med riktiga grejor så småningom. Men särskilt i början är det bra med egna små mat- och köksleksaker, särskilt som de vuxna kanske behöver sina köksprylar själva.

Att leka restaurang, kiosk eller servering är bland det bästa som finns tycker många barn. Och det är klart man ska släppa in dom i det riktiga köket också. Men ibland vill man också vara ifred med sin lek, och gärna ha alldeles egna matleksaker.
Sök