På svenska  

Miljösmart hjärngympa


Klura ut hur du löser de här problemen. Det här är klassiska träleksaker, handgjorda och närproducerade i Sverige.
Byt plats på figurerna
Hjärngympa för de mellanstora barnen, och vuxna naturligtvis. De färgade figurerna ska byta plats, genom att du tar ett steg fram eller hoppar över en eller två figurer av annan färg.
129:-
Bygg pyramiden
Hjärngympa för de mellanstora barnen, och vuxna naturligtvis. Klura ut hur du bygger en pyramid av ett antal kulor som sitter ihop i olika former. Handgjord i Sverige av svenskt trä och behandlad med linolja.
119:-
Befria ringen
Hjärngympa för de mellanstora barnen, och vuxna naturligtvis. Klura ut hur du befriar en ring från plattor och kulor genom att använda en smal springa i den stora plattan.

Klurigheter för att träna hjärnan

Sen urminnes tider har vi gillat att lösa kluriga små problem. Det är en utmaning för hjärnan att lista ut hur du bygger ihop eller tar isär de här klassiska träleksakerna. Dessutom är de handdjorda och närproducerade av en snickare som arbetar för att bevara traditionen att tillverka den här sortens utmaningar.

Med i varje klurighet finns lösningen i ett slutet kuvert. Försök hålla dig från att tjuvkika så räcker hjärngympan längre. Fler miljösmarta träleksaker finns naturligtvis också hos Ekokul.
Sök