På svenska  

Gosedjur - ekologiska & giftfria


Ett barn utan gosedjur ä väl nästan otänkbart? Barn får i allmänhet sina första gosedjur redan vid eller innan födseln, och sen hänger de med i alla år medan fler gosedjur tillkommer. De små barnen vill gärna vara mycket nära sina mjuka vänner, de kramar, gosar myser och tuggar på dem. Och eftersom barnen är extra känsliga för skadliga och hormonstörande ämnen är det viktigt att välja de här första leksakerna med omsorg. Här hittar du gosedjur som är gjorda av ekologisk bomull, ökotex mäkta material och naturlig ull. Det gör att ni slipper rester av besprutningsmedel från konventionella bomullsodlingar, gängse kemikalier som den vanliga textilindustrin använder, och skadliga flamskyddsmedel. Det här är gosedjur som ger trygghet i dubbel bemärkelse.
Babyboll hund
En mysig babyleksak av ekobomull i form av en hundboll, komplett med gulliga, pillvänliga öron.
195:-
Mjukt ekolamm
Ett mysigt gosedjur av ekologisk bomull för de mindre barnen. Lammet är utrustat med en träring som funkar både för lek och som bitring.
269:-
Mjuk ekovovve
Vår kramgoa hund från EverEarth är en sann vän och följeslagare. Den ger mjuka kramar och garanterar en rogivande tupplur efter en spännande dag.
269:-
Snuttefilt kanin
Ett härligt snuttedjur av mjuk ekologisk bomull. En kanin som både ställer upp som lekkompis och tröstande vän.
229:-
Snuttefilt björn
En söt och gosig snuttefilt med bitring tillverkad av mjuk ekologisk bomull av hög kvalitet som är perfekt för stora kramar. Bomullen är GOTS-certifierad och bitringen är tillverkad av FCS-certifierad bok.
229:-
Franck & Fischer mysig elefant
Den här rara elefanten kommer från fina Frank & Fischer. Den är gjord av mjuk och ren ekobomull.
249:-
Franck & Fischer elefantskallra
En mjuk och lätt babyskallra av ekologisk bomull. Lätt att greppa och utvecklande för alla sinnen är den här lilla filuren.
179:-
Ekosnutte rosa
En mjuk och gullig snutte som garanterat blir en bästis. Gjord av ekologisk bomull och fair trade tillverkad.
149:-
Ekosnutte turkos
Ett snuttedjur som man faller pladask för, inte sant? Den här glada blå björnen är gjord helt igenom av ekologisk bomull och fair trade tillverkad.
149:-
Ekosnutte brun
Dags för det första snuttedjuret till den nya familjemedlemmen? Den här glada lilla ekologiska björnen vill gärna följa med hem.
149:-
Mjuk ekodocka kanin
Den här söta kaninen kan man knappast undgå att falla för. Det är en säker leksak och gosedjur för alla barn, gjord helt igenom av ekologisk bomull.
269:-
Mjuk ekodocka ekorre
Det här är en söt liten ekorre som gärna vill flytta hem till ett leksuget barn. Det är en säker och giftfri leksak som är gjord av ekologisk bomull.
269:-
Mjuk ekodocka räv
En mysig räv att krama hårt både dag och natt. Och den är inte bara söt, den är helt giftfri och säker för de minsta, då den är gjord av ekologisk bomull.
289:-
WWF gråvit hamster
Hamstrar är gulliga djur, även om de ibland kan vara ganska busiga. Men den här hamstern är något hanterligare och gosvänlig så det förslår. Storlek 16,5 cm.
199:-
Franck & Fischer apsnutte
En rolig och mysig snutte med ett litet aphuvud. Snutten äkön att gosa med och rolig att pilla med för skojs skull. Snutten är gjord av ekologisk bomull och designad av danska Frank Fischer.
229:-
Franck & Fischer rävsnutte
En snutte är ditt bästa trolleritrick när tålamodet tryter. Bara att fiska fram ur väskan och trösta den ledsna med. Den här snutten är gjord av ekologisk bomull infärgad med Ökotex märkt färg.
229:-
Ekologisk nallebjörn
Teddybjörnen Fredriksson goes eco! En klassisk nallebjörn i miljö- och barnvänlig tappning. Gjord av ekologisk bomull. Stoppning av ren ull.
399:-
 
Välj rätt gosedjur


Oftast faller vi för ett gosedjur på grund av dess gulliga utseende, jukhet eller kanske för att det är en populär leksak eler känd figur. Men det finns andra aspekter att ta hänsyn till som miljö och hälsa. Konventionella gosedjur är för det mesta massproducerade endast med försäljning och vinst i åtanke. Våra leksaker tar istället hänsyn till hälsa och miljö. När du väljer ett gosedjur av ekologiskt, miljövänligt och giftfritt material kan du vara säker på att inte utsätta ditt barn för några onödiga kemikalier.
Sök