På svenska  

Gröna experiment för barn

Upptäcktsresande i vår fascinerande värld är vi alla. Särskilt barnen. Ta tillfället i akt att testa nya saker tillsammans. Hos Ekokul hittar du en uppsjö spännande experiment för barn. Alla med en tydlig miljötanke, barnen ska ha roligt förstås, men på köpet lär man sig något om miljön och alternativ energi till exempel. Du hittar fler miljösmarta byggkit bland våra soldrivna leksaker.

Ekologiskt drivhus
En stor ekolåda med fokus på miljö och ekologi som ger både glädje och kunskap. Lådan innehåller 14 olika experiment.
349:-
Växthuslabyrint
Kan en växt finna sin väg genom en labyrint? Det låter omöjligt, men med detta prisbelönta växthus kan du följa när växten slingrar sig genom en labyrint som du själv har designat.
149:-
Eko-forskning
Återanvänd saker i ditt hem för att skapa 7 vetenskapliga experiment. Till exempel en tornado inuti tomma plastflaskor eller bygg ett fordon med gamla cd-skivor.
149:-
Burk-kalkylator
Har batterierna tagit slut i din miniräknare? Inga problem! Med överblivna läskburkar och blyertspennor kan du med detta set generera tillräckligt med energi för att driva en miniräknare.
149:-
Såpbubblor
Första såpbubblorna tillverkade av råvaror av ekologiskt ursprung.
Soldriven och uppladdningsbar bil
Du pluggar enkelt in bilen in i huset som omvandlar solenergi till elektrisk ström och laddar upp bilen. När bilen släpps från huset kommer bilen att köra. Levereras som byggsats.
179:-
Kalejdoskop svamp
Kalejdoskop har fascinerat barn i många tider. Det här är ett rart och annorlunda litet kalejdoskop i form av en svamp tillverkat av miljövänligt trä, målat med giftfria färger.
Väderforskning
Skapa moln, experimentera med surt regn, utforska vattnets kretslopp, lär dig om luftströmmar, växthuseffekten och blixtar. Experimentboxen innehåller material för användning med vanliga husgeråd för att skapa sex olika roliga och pedagogiska experiment.
149:-
Saltvattendriven bränslecellsbil
Den minsta, billigaste och första bränslecellsbilen som drivs av saltvatten. Bilen lär barnen om nya former av ren energi, samtidigt som man bygger och tankar sin egen leksak: i med saltvatten och kör! Denna miljö-och barnvänliga leksak visar idéer om alternativa och renare sätt som bilar kan drivas på i framtiden.
129:-
Vinddriven ekocyklist - byggsats
En vinddriven ekocyklist som monteras exempelvis på cykelstyret eller där vinden ligger på. Se hur cyklisten i takt med vinden trampar på sina pedaler samtidigt som en LED-lampa lyser upp. Ju mer det blåser desto snabbare trampar cyklisten och lyser lampan. Både lärorikt och kul.
149:-
Vattenreningsverk
Att hushålla med våra vattenresurser är en viktig global miljöfråga. Nu kan du lära dig konsten att rena och återanvända smutsigt vatten. Med det här experimentkitet kan du bygga din egen vattenrenings- och avsaltningsanordning. Desinficera vatten med hjälp av solenergi. Lärorikt och kul för framtidens miljömedvetna generation.
149:-
Potatisklocka
En klocka som drivs av potatisenergi. Ni skojar! Nej, med hjälp av metallband och helt vanliga potatisar kan du bygga ett batteri som alstrar energi för att driva en liten digitalklocka. Du kan också använda andra grönsaker och frukter och testa hur mycket energi olika råvaror alstrar.
149:-
Dynamoficklampa
Bygg din egen dynamoficklampa med det här gröna experimentkitet. Rörelseenergin från din hand omvandlas till elektrisk energi. En enkel leksaksmotor fungerar som generator, vilket får lampan att lysa. Inga batterier, bara förnyelsebar energi och massor av kul! Praktiskt dessutom om det skulle bli strömavbrott…
149:-
Burk-insekts-robot
Nu kan du bygga en egen liten robotinsekt. Snacka om vetenskaplig återvinnning. När din robotinsekt är färdigbyggd rör den sig och och låter som en riktig insekt.
149:-
Miljöbatteri
Använd material som lera, citroner och vatten för att tända en glödlampa, en klocka och flera andra saker. Gröna experiment för nästa generations Einsteins!
149:-
Vindkraftverk
Skapa kraft från vinden. En lysdiod börjar lysa när du har byggt ditt lilla kraftverk som utnyttjar vindens kraft. En 2-liters PET-flaska behövs som kompletterande material. Lysande återvinning!
149:-
 
 

Roliga experiment för större barn

När barnen blir större behöver dom lite mer att bita i. Då är olika typer av experimentkit och byggkit perfekt. Om barnet är lite yngre kan man med fördel bygga tillsammans med mamma och pappa. Fast förresten, dom kanske vill vara med även med dom stora barnen. Våra experimentkit är en bra inkörsport för att prata om vår miljö, planeten vi bor på och vilka alternativa energikällor som vi skulle använda mera.

Sök