På svenska  

Byggklossar för små och större barnByggklossar är klassiska leksaker, förmodligen något som vi började leka med redan på stenåldern. Att stapla olika föremål är spännande och utvecklande på ett enkelt och naturligt sätt. Och byggklossar av trä är något som förmodligen finns i snart sagt varje barnfamilj, det tillhör basförrådet av leksaker. Bland våra byggklossar hittar du både klassiska rejäla av trä, men också modernare varianter av miljövänlig återvunnen plast och spillmaterial. Här finns både stora rejäla klossar som passar för mindre, och lite mer avancerade byggklossar som du kan skapa arkitektniska mästerverk med. Våra byggklssar av trä är förstås också gjorda av miljövänliga träslag och målade med giftfria färger.
Byggklossar Zoo
Riktigt fina klossar med Zoo-tema av miljösmart gummiträ och målade med giftfria färger.
299:-
Aktivitetsklossar
Klossar speciellt utformade för att stimulera de olika sinnena. I en tygpåse får du ett lek-kit av klossar som håller barnet sysselsatt länge.
219:-
Stapelraket med utomjording
Stapla loss med den här lite annorlunda träleksaken, en rymdraket med utomjording inkluderad.
299:-
Klosskyrka 63 delar
Bli en ung arkitekt och bygg en kyrka av dessa FSC-certifierade klossar. Klossarna är gjorda av lent och vackert björkträ och närproducerade i Lettland.
229:-
UFO sorterare
Denna tefatsformade sorterare innehåller 8 färggranna klossar (2 stjärnor, 2 cirklar, 2 kuber, 2 trianglar) i perfekt storlek och vikt för små händer. Barnet utvecklar hand-öga-koordination och lär sig känna igen olika färger och former. Leksaken är testad på alla upptänkliga vis för att garantera att de är totalt säkra.
229:-
Gåvagn med klossar
Med en gåvagn kan barnet ta de första härliga stegen mot självständighet. Ingen som måste hålla i dig och du kör faktiskt ett helt eget fordon. Barnets min brukar vara helt obetalbar när detta går upp för hen. Vår gåvagn är gjord av miljövänligt trä, målad med giftfria färger och coolt utformad.
699:-
Stapelträd
En fin liten stapelleksak i form av ett träd, som förstås kan anta andra former också. Kanske blir det till och med en julgran i juletid? Det här är en leksak gjord av miljövänligt trä som är målad med giftfria färger.
169:-
Räkna och sortera
En pedagogisk leksak som lär dig räkna och sortera färger. Eller så kan du förstås bygga roliga mönster av de halva kulorna i olika färger.
199:-
Stapelbjörn
En klassisk pedagogisk leksak som övar koordination och fingerfärdighet. Stapla ringarna på den gulliga björnen i rätt ordning och fira när du lyckas.
229:-
Geometrisk lek
En klurig träleksak där det gäller att passa in de olika geometriska formerna på sin rätta plats. 16 färgglada, rejäla träbitar av miljövänligt gummiträ och giftfria färger förstås.
179:-
Klossar av björkträ, 12 st
Finaste klossarna av rent, FSC-märkt björkträ som är färgade med ekologiska naturliga färger. Riktigt bra nybörjarklossar som kommer i en fin förpackning och består av 12 delar.
169:-
Byggklossar Borg
Klassiska byggklossar i form av borg och riddare. De är tillverkade under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka och gjorda av gummiträ. Efter 25 år producerar gummiträden inte längre latex och då huggs de ner och återplantering sker.
299:-
Byggklossar Landet
Klossar i form av djur från bondgården tillsammans med gård, bonde och bondmora. De är tillverkade under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka och gjorda av gummiträ. Efter 25 år producerar gummiträden inte längre latex och då huggs de ner och återplantering sker.
299:-
Tåg med klossar
Tuuut, här kommer ett miljövänligt leksakståg fullt med byggklossar som ger leken en ytterligare dimension. Lasta och lossa och kör så det ryker. Av miljövänligt trä och vattenbaserade färger. Passar från 18 månader.
279:-
Plocklåda
Stoppa rätt klossar i rätt hål. Pedagogiskt och roligt! Klossar i olika geometriska former och färger. Klossarna förvaras i en "verktygslåda" som har hål i motsvarande former som klossen ska stoppas i. Tillverkad under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka.
229:-
Stapla
Den gröna leksaken "Stapla" tar en klassisk leksak och gör det hela säkrare och mer lekfullt. De åtta stapelbara klossarna ger den lilla byggnadsingenjören utrymme att använda sin fantasi. De minsta utvecklar hand-öga-koordination och lär sig känna igen olika färger.
149:-
Klossar av återvunnen plast
Våra kunder har ofta efterfrågat ekologiskt lego. Här är svaret. Rejäla bitar för de mindre barnen, som påminner om stora legoklossar. Gjorda av återvunnen plast och kontrollerat fria från skadliga kemikalier.
249:-
Klossar av gummiträ
Klossar i fantasifulla former och regnbågens alla färger. De är tillverkade under Fair Trade förhållanden i Sri Lanka. Klossarna är tillverkade av gummiträ. Efter 25 år producerar gummiträden inte längre latex och då huggs de ner och återplantering sker.
279:-
Klossar stad & slott
De här finurliga klossarna har inga låsmekanismer eller krångligheter. Bara att stapla, och variera i oändlighet. Klossarna är dessutom gjorda av lent och vackert FSC-märkt björkträ och närproducerade i Lettland.Bygg ett eget slott eller en hel stad.
349:-
 
 

Byggklossar av miljösmarta och giftfria material


Våra byggklossar är gjorda av flera olika material. Vi har klossar av miljövänligt gummiträ som kommer från uttjänta träd på gummiplantager. Träden huggs ner och virket används, men träden återplanteras ständigt. Andra klossar är gjorda av FSC-märkt trä som kommer från skogar som står under kontroll och där det inte förekommer någon skövling. Men vi har även varianter gjorda av återvunnen plast och av spillmaterial från annan produkteion. Ett sätt att ta vara på jordens resurser och samtidigt göra något bra av dem. Förstås är alla våra byggklossar noggrant kontrollerade för säkerhet och garanterat giftfria.
Sök