På svenska  

Bara bra barnböcker


Här hittar du ett urval av bra barnböcker som tar upp frågor om vår miljö, natur och ekologi.
Handbok för en giftfri förskola
Handbok för en giftfri förskola vänder sig till alla yrkesverksamma inom förskolan. Den ger handfasta råd för hur vägen mot en giftfri förskola kan se ut. En bra strategi är att börja fokusera på de områden som lättast ger störst effekt.
299:-
Jordens riddare
Följ med Louka, Tokan och Napan på ett svindlande äventyr över berg och hav! Författarna vill bidra till ökad medvetenhet om jordens akuta klimatproblem på ett äventyrligt och humoristiskt sätt. Boken är Svanenmärkt.
179:-
Franck & Fischer tygbok apa
En fin tygbok att lyssna till, leka med och kika på. Tygboken kommer från Frank & Fischer och är gjord av ekologisk bomull.
249:-
Franck & Fischer tygbok uggla
En fin, handgjord aktivitetsbok med ugglemotiv från danska Franck & Fischer. Detta är en 8 sidor lång historia om en uggla som får hjälp av sina vänner att hitta sin mor.
249:-
Känn igen 25 strandfynd
En perfekt bok för en dag vid havet! I korta faktatexter och med tydliga bilder berättar Björn Bergenholtz om 25 olika spännande fynd du kan göra på stranden.
135:-
123-målarbok
En pedagogisk målarbok som väcker lusten att lära sig om siffror. Innehåller 28 sidor med härliga bilder att färglägga. Svanenmärkt och tryckt på ett kraftigt kvalitetspapper. Designad i Sverige.
Flugan
Husflugan är huvudpersonen i Flugan och i lekfulla illustrationer får vi komma henne riktigt nära. På barns nivå presenterar den prisbelönta kanadensiska författaren och illustratören Elise Gravel fakta som barn kan relatera till sin egen vardag.
129:-
Masken
I bilderboken Masken får femåringen veta mer om ett djur som levt mitt i bland oss i över 120 miljoner år. På ett humoristiskt men likväl korrekt sätt, lär vi känna masken. Visste du till exempel att det finns maskar som kan bli 35 meter långa?
129:-
ABC-målarbok
Målarböcker kan man aldrig få för många av. Särskilt inte om de både är roliga och pedagogiska på samma gång. Det här är en målarbok som handlar om hela alfabetet. Den innehåller 28 sidor med bilder att färglägga, förstås hela vägen från A till Ö. Planschen är tryckt på Svanenmärkt papper, svenskdesignad och tryckt på ett miljöcertifierat tryckeri som tar sitt miljöansvar hela vägen.
Första fågelboken
I närmare en halv miljon exemplar har de sålts! Nu kommer Lars Klintings efterlängtade böcker i nyupplagor: Första fågelboken, Första insektsboken, Första trädboken och Första djurboken.
155:-
Första djurboken - däggdjur, groddjur, kräldjur
I närmare en halv miljon exemplar har de sålts! Nu kommer Lars Klintings efterlängtade böcker i nyupplagor: Första fågelboken, Första insektsboken, Första trädboken och Första djurboken.
155:-
Så doftar blomman
En poetisk och inspirerande faktabok om hur blommorna "pratar" med hjälp av sina dofter. Vi följer en blommas liv under ett år, från vårens första gröna blad till dess att blommans frön gror våren därpå.
135:-
Min första blombok
Mina blommor är en samlarbok där den unga entusiasten kan pricka för alla blommor han eller hon hittar. Många vackra fotografier och lagom mycket fakta gör det lätt att känna igen Sveriges vanligaste vilda blommor.
169:-
Känn igen 25 fiskar
Lär dig känna igen fiskarna. Inte bara några få. Och inte heller jättemånga. Men alldeles tillräckligt många för att du ska känna dig riktigt duktig. 25 stycken!
135:-
Cykla, panta och rädda en isbjörn
Man behöver inte vänta tills man är vuxen, har körkort och rösträtt för att rädda världen - kanske är det till och med bättre att vara barn?! Vem hinner till exempel panta flest tomburkar från och med NU?
135:-

Barnböcker med fokus på natur och miljö

I böckernas värld kan vi lära oss mycket om oss själva och den värld vi lever i. Det är ett bra sätt att på ett tidigt stadium skapa förståelse för de sammanhang som påverkar oss människor. Riktigt bra barnböcker är både spännande, roliga och pedagogiska på en gång.

Böcker är en utmärkt inkörsport för att prata om viktiga ämnen. Och kanske föräldern lär sig något på köpet också? Här finns både böcker för de mindre barnen som lämpar sig för högläsning, och böcker som de större barnen kan läsa själva. Roliga och bra barnböcker helt enkelt.
Sök